Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnakrémleves

Málnakrémleves
Málnakrémleves
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt némi maradék málna otthon, amit még Anyutól kaptam, ezért nekiláttam felhasználni, mielőtt kárba veszett volna.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűrheti.
  2. A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet és a cukrot is, így kezdjük el főzni folyamatos kevergetés mellett, míg kicsit el nem kezd besűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a gyümölcspépet, és pár percig rotyogtatjuk.
  3. Fogyasztás előtt lehűtjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 62
össznézettség: 51 197
elküldve: 4
receptkönyvben: 115
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

málnakrémleves pudinggal, tejszínes málnaleves, hideg gyümölcsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

293
málna 25 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 5 ek
epres pudingpor 0.5 tasak
tej 6 dl
főzőtejszín 1 dl
1 csipet