Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémleves

Eperkrémleves
Eperkrémleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága nagymamám kertjében most érik az eper. A legjobb érzés kimenni a házból, és csak leszedni a friss gyümölcsöt. Ebédre pedig készíteni belőle egy jó hideg eperkrémlevest.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, a csumáját eltávolítjuk. Egy nagyobb edénybe tesszük, és vajon elkezdjük lassan fonnyasztani a gyümölcsöket.
  2. Amikor már elkezdett az eper levet engedni, akkor hozzáadjuk a cukrot, az őrölt szegfűszeget, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
  3. Ezután felöntjük kb. 200 ml vízzel.
  4. A tejszínt és a tejfölt egy tálban összekeverjük. A tejszínes-tejfölös keveréket ráöntjük az eperre, de csak fokozatosan, mert össze tud csomósodni, ha hirtelen öntjük bele. Végül pedig az egészet botmixerrel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd pár órára a hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 608
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Susinka

Mióta szakács: 2020.06.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

eperleves, gyümölcsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

331
eper 1 kg
vaj 30 g
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
szegfűszeg 1 késhegynyi
főzőtejszín 200 ml
tejföl 200 g
víz 200 ml