Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes krémleves piros gyümölcsökből

Tejszínes krémleves piros gyümölcsökből
Tejszínes krémleves piros gyümölcsökből
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hideg, kissé savanykás krémlevesnél nincs is üdítőbb ebben a nyári melegben, főleg, ha olyan finomságokból készül, mint a fekete eper, málna, áfonya, vagy ribizli :)

hozzávalók / 4 adag

Leves

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A gyümölcsöket felöntjük a vízzel, és felfőzzük a cukorral, valamint a fűszerekkel.
  2. Mivel én nem őrleményt használtam, a fűszereket egy teatojásba tettem, és azt lógattam az edénybe.
  3. 15-20 perc elteltével levesszük a tűzről, és leturmixoljuk, majd beleöntjük a tejszínt, és újraforrásig főzzük.

Díszítés

  1. Tejszínhabbal és pirított mandulával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 804
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, tejszínhabos hideg bogyós gyümölcsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
erdei gyümölcs mix 50 dkg
víz 2 l
nádcukor 3 ek
kardamom 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
csillagánizs 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 200 ml
habtejszín 200 ml
mandulapehely 1 ek