r
Nosalty Logó

Húsvéti tojáskrémes kalácsbagel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Húsvéti tojáskrémes kalácsbagel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bagelhez

A tojáskrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bagelhez

A tojáskrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 3175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bagelhez

A tojáskrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1878.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3160 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7515.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    4541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3042 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    537 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    1942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1782 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12638 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4841 micro
Összesen 3175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A bagelhez

A tojáskrémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A bagelhez

  1. A meleg tejszínbe keverünk némi mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, maradék mézet és a felfuttatott élesztőt. Egységes tésztát gyúrunk, majd fokozatosan hozzáadjuk a vajat, míg fel nem veszi az összeset. A tészta zsírosabb, lágyabb lesz, inkább robotgépben dolgozzuk ki, és ha nem muszáj ne adjunk hozzá több lisztet.
  2. A kész tésztát kivajazott tálban, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha kész, átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. A gombócokat egyesével laposra nyújtjuk, majd a hosszabbik oldal felől felcsavarjuk őket, így szebb fonatokat fogunk kapni. A fonatokat nagyjából ujjnyi vastagra sodorjuk, majd félbehajtjuk és két kézzel az ellenkező irányba csavarva a végeket, létrehozunk egy kettes fonatot. Ebből kerek, középen lyukas bagelt formázunk, a végeket összecsípve.
  3. A bageleket sütőpapíros tepsire helyezzük, majd lekenjük felvert tojással. Meleg helyen 30 percig kelesztjük őket, majd ismét lekenjük tojással. Megszórhatjuk nagyszemű sóval, mákkal, szezámmaggal, ha van kedvünk. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük és hagyjuk kihűlni őket.

A tojáskrémhez

  1. A répákat meghámozzuk, majd kevés olajjal alufóliába csomagoljuk őket (külön a lilát, külön a sárgát) és 220 fokos sütőben, 30 perc alatt teljesen puhára sütjük. Hagyjuk a csomagban kihűlni.
  2. A tojásokat keményre főzzük, majd jeges vízben kihűtjük és meghámozzuk őket. Egy tálba tesszük a tejföllel, vajjal, mustárral, sóval és borssal. Botmixerrel simára dolgozzuk, majd elfelezzük. Az egyik felébe beleturmixoljuk a sárga, a másikba pedig a lila répát. Mindkét tojáskrémet habzsákba töltjük.

Az összeállításhoz

  1. A sonkaszeleteket forró serpenyőben teljesen ropogósra sütjük (használjunk valamilyen zsírosabb fajtát).
  2. A retket megtisztítjuk, majd uborkagyalun közepesen vékonyra szeleteljük. Összeforraljuk egy kis edényben a vizet, ecetet, sót, cukrot és borsot, majd beletesszük a szeletelt retket. Hagyjuk 5-10 percet állni, majd kihalásszuk és lecsepegtetjük.
  3. Minden bagelt félbevágunk, az aljukat megkenjük tormával. Erre jöhetnek felváltva a tojáskrémpöttyök, egy lila, egy sárga. A középen maradt lyukba tegyünk ecetes retket, majd helyezzünk a szendvicsre egy szelet ropogós sonkát, végül zárjuk le a bagelt.
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 345
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 20.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással

Receptjellemzők

Húsvéti tojáskrémes kalácsbagel
Lakos Benedek 264 recept

Az alábbi bagel minden eleme a lehető leghúsvétibbra lett hangolva: kalácstészta, sült répás tojáskrém, ropogós sült sonka és savanyított retek vár arra, hogy az ünnep során elkészítsd, majd beleharapj.

Hozzávalók

A bagelhez

A tojáskrémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek