r
Nosalty Logó

Csirkés pink ciabatta házilag

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Timejja9
Csirkés pink ciabatta házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a ciabattához

Hozzávalók a csirkemellhez

Hozzávalók a céklasalátához

Hozzávalók a zöld pestóhoz

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a ciabattához

Hozzávalók a csirkemellhez

Hozzávalók a céklasalátához

Hozzávalók a zöld pestóhoz

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 3163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a ciabattához

Hozzávalók a csirkemellhez

Hozzávalók a céklasalátához

Hozzávalók a zöld pestóhoz

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9606.4 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1209 mg
  • Foszfor
    2751 mg
  • Nátrium
    4711 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

VÍZ

  • Összesen
    1745.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1331 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3645 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8232 micro
Összesen 3163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a ciabattához

Hozzávalók a csirkemellhez

Hozzávalók a céklasalátához

Hozzávalók a zöld pestóhoz

Hozzávalók az összeállításhoz

Elkészítés

Hozzávalók a ciabattához

  1. Az élesztőt a langyos vízzel elkeverjük, és állni hagyjuk pár percre (nem kell várni, hogy felfusson, nem használunk cukrot, úgyhogy valószínűleg hiába várnánk).
  2. A sót belekeverjük a lisztbe, majd az élesztős vízzel alaposan összedagasztjuk. Letakarva állni hagyjuk legalább 2-3 órára, de hűtőbe téve egész éjjelre is hagyhatjuk.
  3. Pár óra elteltével már kb. duplájára nő, ekkor 10 darabra osztjuk a tésztát, zsemle alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól pár centire pakoljuk őket.
  4. Hagyjuk még egy órát kelni a zsemléket (ez alatt az egy óra alatt szépen növögetnek tovább), majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

Hozzávalók a csirkemellhez

  1. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, a leírt fűszerekkel, mustárral pácot készítünk, és bepácoljuk.
  2. 20 perc után forró serpenyőben megsütjük a szeleteket, félretesszük, míg a többi alapanyagot elkészítjük, összeállítás előtt csíkokra szeljük a szeleteket.

Hozzávalók a céklasalátához

  1. A céklákat megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk. Az almát nem főzzük, csak simán kockára vágjuk. Egy tálba tesszük mindkettőt, lazán összeforgatjuk a tökmaggal.
  2. A joghurtot a sóval és a borssal elkeverjük, ízlés szerint adhatunk hozzá pici citromlevet és almaecetet.
  3. Az öntetet ráöntjük az almás céklára, majd alaposan elkeverjük.

Hozzávalók a zöld pestóhoz

  1. A pestohoz minden hozzávalót egy turmixgépbe teszünk, és leturmixoljuk.

Hozzávalók az összeállításhoz

  1. A kész ciabattákat félbevágjuk.
  2. Az alját és a tetejét is megkenjük a pestóval.
  3. Jöhet a rukkola, az almás céklasaláta, rá a csíkokra vágott csirkemell, a pirított hagymakarika, és végül a kalap.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1344
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Egy finom házi ciabattára vágytam egészséges hozzávalókból... sikerült! :-) 

Hozzávalók

Hozzávalók a ciabattához

Hozzávalók a csirkemellhez

Hozzávalók a céklasalátához

Hozzávalók a zöld pestóhoz

Hozzávalók az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek