r
Nosalty Logó

Csirkés pink ciabatta házilag

Timejja9
Csirkés pink ciabatta házilag
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a ciabattához

Hozzávalók a csirkemellhez

Hozzávalók a céklasalátához

Hozzávalók a zöld pestóhoz

Hozzávalók az összeállításhoz

527
Kalória
23.7g
Fehérje
92.5g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
290.9g
Víz
27.4g
Koleszterin
19.5g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a ciabattához

Hozzávalók a csirkemellhez

Hozzávalók a céklasalátához

Hozzávalók a zöld pestóhoz

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a ciabattához

Hozzávalók a csirkemellhez

Hozzávalók a céklasalátához

Hozzávalók a zöld pestóhoz

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 3163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a ciabattához

Hozzávalók a csirkemellhez

Hozzávalók a céklasalátához

Hozzávalók a zöld pestóhoz

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    290.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9606.4 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1209 mg
  • Foszfor
    2751 mg
  • Nátrium
    4711 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    555 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

Víz

  • Összesen
    1745.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1331 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3645 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8232 micro
Összesen 3163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a ciabattához

  1. Az élesztőt a langyos vízzel elkeverjük, és állni hagyjuk pár percre (nem kell várni, hogy felfusson, nem használunk cukrot, úgyhogy valószínűleg hiába várnánk).
  2. A sót belekeverjük a lisztbe, majd az élesztős vízzel alaposan összedagasztjuk. Letakarva állni hagyjuk legalább 2-3 órára, de hűtőbe téve egész éjjelre is hagyhatjuk.
  3. Pár óra elteltével már kb. duplájára nő, ekkor 10 darabra osztjuk a tésztát, zsemle alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól pár centire pakoljuk őket.
  4. Hagyjuk még egy órát kelni a zsemléket (ez alatt az egy óra alatt szépen növögetnek tovább), majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

Hozzávalók a csirkemellhez

  1. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, a leírt fűszerekkel, mustárral pácot készítünk, és bepácoljuk.
  2. 20 perc után forró serpenyőben megsütjük a szeleteket, félretesszük, míg a többi alapanyagot elkészítjük, összeállítás előtt csíkokra szeljük a szeleteket.

Hozzávalók a céklasalátához

  1. A céklákat megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk. Az almát nem főzzük, csak simán kockára vágjuk. Egy tálba tesszük mindkettőt, lazán összeforgatjuk a tökmaggal.
  2. A joghurtot a sóval és a borssal elkeverjük, ízlés szerint adhatunk hozzá pici citromlevet és almaecetet.
  3. Az öntetet ráöntjük az almás céklára, majd alaposan elkeverjük.

Hozzávalók a zöld pestóhoz

  1. A pestohoz minden hozzávalót egy turmixgépbe teszünk, és leturmixoljuk.

Hozzávalók az összeállításhoz

  1. A kész ciabattákat félbevágjuk.
  2. Az alját és a tetejét is megkenjük a pestóval.
  3. Jöhet a rukkola, az almás céklasaláta, rá a csíkokra vágott csirkemell, a pirított hagymakarika, és végül a kalap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom házi ciabattára vágytam egészséges hozzávalókból... sikerült! :-) 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...