Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés pink ciabatta házilag

Csirkés pink ciabatta házilag
Csirkés pink ciabatta házilag
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom házi ciabattára vágytam egészséges hozzávalókból... sikerült! :-) 

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a ciabattához

Hozzávalók a csirkemellhez

Hozzávalók a céklasalátához

Hozzávalók a zöld pestóhoz

Hozzávalók az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a ciabattához

  1. Az élesztőt a langyos vízzel elkeverjük, és állni hagyjuk pár percre (nem kell várni, hogy felfusson, nem használunk cukrot, úgyhogy valószínűleg hiába várnánk).
  2. A sót belekeverjük a lisztbe, majd az élesztős vízzel alaposan összedagasztjuk. Letakarva állni hagyjuk legalább 2-3 órára, de hűtőbe téve egész éjjelre is hagyhatjuk.
  3. Pár óra elteltével már kb. duplájára nő, ekkor 10 darabra osztjuk a tésztát, zsemle alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól pár centire pakoljuk őket.
  4. Hagyjuk még egy órát kelni a zsemléket (ez alatt az egy óra alatt szépen növögetnek tovább), majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

Hozzávalók a csirkemellhez

  1. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, a leírt fűszerekkel, mustárral pácot készítünk, és bepácoljuk.
  2. 20 perc után forró serpenyőben megsütjük a szeleteket, félretesszük, míg a többi alapanyagot elkészítjük, összeállítás előtt csíkokra szeljük a szeleteket.

Hozzávalók a céklasalátához

  1. A céklákat megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk. Az almát nem főzzük, csak simán kockára vágjuk. Egy tálba tesszük mindkettőt, lazán összeforgatjuk a tökmaggal.
  2. A joghurtot a sóval és a borssal elkeverjük, ízlés szerint adhatunk hozzá pici citromlevet és almaecetet.
  3. Az öntetet ráöntjük az almás céklára, majd alaposan elkeverjük.

Hozzávalók a zöld pestóhoz

  1. A pestohoz minden hozzávalót egy turmixgépbe teszünk, és leturmixoljuk.

Hozzávalók az összeállításhoz

  1. A kész ciabattákat félbevágjuk.
  2. Az alját és a tetejét is megkenjük a pestóval.
  3. Jöhet a rukkola, az almás céklasaláta, rá a csíkokra vágott csirkemell, a pirított hagymakarika, és végül a kalap.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 214
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Timejja9

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: szendvics
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

házi ciabatta, gazdag szendvics

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

525
víz 370 ml
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
10 g
csirkemell filé 1 db
kakukkfű 2 tk
bazsalikom 2 tk
dijoni mustár 1 ek
1 csipet
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
cékla 4 közepes db
alma 1 közepes db
tökmag 50 g
görög joghurt 4 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 csokor
tökmag 50 g
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rukkola 100 g
lila hagyma 3 közepes db