Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán minizsömlék sajtnyelvvel

Mediterrán minizsömlék sajtnyelvvel
Mediterrán minizsömlék sajtnyelvvel
120 perc / előkészület: 90 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami bődületesen silány minőségű camembert-t sikerült vásárolni a hét elején. Így kezdődött. Aztán volt a hűtőben egy megbontott konzerv sűrített paradicsom, viszont a spaizba benézve kenyér már nem maradt másnapra. Felgyűrtem a melegítőfelső ujját és összedobtam ezeket pikáns, a paradicsom színével és az oregánó aromájával a mediterrán nyarat megidéző apró zsömléket. A sütés a camembert-nek is jót tett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nem frissen fogyasztjuk, tegyük be pár percre a minigrillbe vagy néhány másodpercre a mikróba, hogy a sajt kicsit megolvadjon. Nekem melegen minden péksüti sokkal jobban ízlik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenyérsütőgépben megdagasztjuk és megkelesztjük a tésztát  - mindenki a saját gépének megfelelő sorrendben tegye bele a hozzávalókat. Esetemben a sorrend a következő: a langyos vízben elkeverjük a paradicsompürét, beleöntjük az üstbe. Mehet bele az olaj, a cukor és a só.
  2. A liszteket az oregánóval, a sikérrel és a zabkorpával (ha használunk) jól elkeverjük, majd ezt is az üstbe öntjük. Az élesztőt egyenletesen a liszt tetejére szórjuk.
  3. Elindítjuk a "tészta" programot (nálam ez másfél órás).
  4. Lisztezetett felületre kiemeljük a gépből a megkelt tésztát, és 12 egyenlő darabot szaggatunk ki belőle a kezünkkel. Kerekded zsömléket formázunk a darabokból, és keresztben éles késsel majdnem teljesen kettévágjuk.
  5. Kettéhajtjuk, és minden buciba egy vastag camembert sajtszeletet teszünk, visszahajtjuk a tetejét, kicsit megigazgatjuk és sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk. Tetejüket késsel beírdalhatjuk, akár magokkal is megszórhatjuk.
  6. Az előmelegített sütő aljába egy vízzel teli edényt helyezünk, majd a tepsit is betoljuk (középső állás).
  7. Készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 143
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

nyelvöltő zsömlék teljes kiőrlésű lisztből sajttal töltve, camembert sajtos zsemlék, mediterrán zsemle

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GtheW
GtheW Mon, 2012-04-02 19:41

Igencsak új értelmet nyert nálam a sajtos pogi! Még ha ez nem is igazán pogácsa, kézbe véve annak tűnt. Felmelegítve is finom volt meg hidegen is. Újabb remek recept Kicsivik műhe.. konyhájából!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2012-04-02 20:15

Örülök, hogy megosztottad a tapasztalataidat, annak pedig még jobban, hogy pozitívak! Ha a konyhámat műhelynek titulálni nem is annyira helyénvaló, a pékség fogalmát lassan kezdi megközelíteni... De én csöppet sem bánom, sőt!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2012-03-31 20:35

Ó te jó ég! Cricri, de jó, hogy írtál! Valóban kimaradt a hozzávalók közül az élesztő. 1 kávéskanál szárítottat tégy bele.
Üdv,
Viki

cricri
cricri Fri, 2012-03-30 22:33

mennyi élesztővel készítetted? vagy csak én nem látom a hozzávalók között?!

574
víz 270 ml
finomliszt 180 g
instant élesztő 1 kávéskanál
graham-liszt 135 g
teljes kiőrlésű liszt 135 g
barna cukor 1 teáskanál
2 kk
napraforgó olaj 3 ek
sűrített paradicsom 10 dkg
oregánó 1 ek
sikér 0.5 tk
zabkorpa 2 ek
camembert sajt 12.5 dkg