r
Nosalty Logó

Francia bagett csirkemellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Francia bagett csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A majonézhez

Összesen 915 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A majonézhez

Összesen 3661 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A majonézhez

Összesen 243 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 915 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    154.9 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5123.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    1481 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 3661 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    342 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A majonézhez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemelleket tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben hevítsünk egy kevés zsiradékot, majd a csirkemelleket pirítsuk meg nagylángon, aranybarnára. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a melleket a serpenyővel együtt sütőbe.
  2. Készítsünk majonézt: a tojássárgát keverjük el a mustárral, adjunk hozzá kevés cukrot, majd lassan, csepegtetve adjuk hozzá állandó keverés mellett az olajat. Ha kész, ízesítsük kevés sóval, illetve zúzott fokhagymával.
  3. Készítsük elő a zöldségeket: megmosást követően a salátalevelek torzsás részét távolítsuk el, a paradicsomokat szeleteljük, az ecetes uborkákat hosszanti irányban szeleteljükfel.
  4. A szelet szalonnákat egy kisebb serpenyőben gyorsan pirítsuk meg.
  5. Az elkészült csirkemelleket tegyük vágódeszkára, majd egy éles késsel rézsutosan szeleteljük fel vékonyan.
  6. A zsemléket vágjuk félbe, majd kenjük meg a majonézzel. Fektessük rá a salátalevelet (ha nagy a levél, darabolhatjuk, majd osszuk el), majd a szeletelt csirke következik. A hús tetejére fektessünk paradicsom és uborkaszeleteket, majd a sült szalonnát, végül zárjuk le a zsemle másik felével.
  7. Tálalhatjuk frissen azonnal, de elcsomagolva is tökéletes, akár órákkal később is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6271
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Ajánló

Ha valami másra vágyunk, mint a megszokott, érdemes kipróbálni ezt a receptet. Kiegészíthetjük még tetszés szerinti sajtszeletekkel, pestoval, egyéb friss zöldségekkel. A lehetőségek tárháza végtelen.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Francia bagett csirkemellel
Kornél 167 recept

Két gyerek, kétféle kaja, egy kirándulás. Világos, ha lehetőség adódik, a gyerekek azonnal szeretnének eltérő, illetőleg egyedi igényeiknek megfelelő szendvicset választani. Miután kirándulni készültünk, ezen a nüanszon nem múlhatott a hangulat, így fiam választása szerint készült ez a szendvics recept. Amúgy magam is gratuláltam Neki, igazán jól sikerült, és valóban ízletes. Hamarabb elkészül, mint a recept írása...:P 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mehetek veletek kirándulni?! Nagyon guszta!!

Kornél

még az is lehet....:D

Hozzávalók

A csirkéhez

A majonézhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!