r
Nosalty Logó

Húsvéti kókuszos-csokis tojástorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Húsvéti kókuszos-csokis tojástorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém (töltelék)

Vajkrém (burkoló)

Összesen 1039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém (töltelék)

Vajkrém (burkoló)

Összesen 12452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém (töltelék)

Vajkrém (burkoló)

Összesen 459 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    787.1 g
  • Telített zsírsav
    456 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3660.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1316.8 g
  • Cukor
    1092 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5079 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 12452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 459 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém (töltelék)

Vajkrém (burkoló)

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C fokra, alsó-felső fokozaton. Két darab, kb. 16 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral, ha szükséges, ki is vajazhatjuk, lisztezhetjük.
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. Belekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és sóval elkevert lisztet. Majd mehet bele a kókuszreszelék és végül az író.
  3. A masszát egyenlően elosztjuk a két tortakarika között, és a tészta közepébe készítünk egy kis mélyedést, így sülés közben nem fognak felpúposodni. Sütőben kb. 40 perc alatt készre sülnek.
  4. A kész tésztát tűpróbával ellenőrizzük, majd sütőrácson lefelé fordítva hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a krémeket.
  5. A kihűlt tésztákat a formából kiszabadítva vízszintesen két egyenlő részre vágjuk. A tetejét is szintbe hozhatjuk, ha egy keveset abból is levágunk.

Krém (töltelék)

  1. Az étcsokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a tejszínnel, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
  2. Miután kissé kihűlt, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarponét, és habosra keverjük az egészet.
  3. Habzsába töltjük, és a videóban látható módon elkezdjük felépíteni a tortát, laponként haladva.
  4. Minden lapra kerülni fog a krémből, amit körkörösen viszünk fel. (Ha marad krém, vékonyan bekenjük az egész tortát, ezáltal egységesen jut mindenhova belőle, a tészta is tud tőle puhulni, és a vajkrémréteg sem fog megrepedezni.)
  5. Ezt követően legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően kidermedjen a torta.

Vajkrém (burkoló)

  1. A puha vajat nagyon alaposan kihabosítjuk a porcukorral. Kevés tejjel lazítjuk, és vaníliával ízesítjük.
  2. Miután ezzel megvagyunk, hozzáadjuk az ételfestéket.
  3. A vajkrémet azonnal használhatjuk, nem kell állni hagyni, tökéletes az állaga frissen is. A videóban látható módon kezdjük el burkolni vele a tortát, fentről lefelé haladva. Egy nagyobb adagot a tetején elsimítunk, és fokozatosan kenjük lefelé, majd teljesen bevonjuk a torta oldalát is. Használjunk a krémből gazdagon, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön.
  4. Habkártyával vagy hosszú fémspatulával határozott mozdulatokkal elsimítjuk a torta oldalát, ha ez nem sikerül teljesen tökéletesen, akkor sem történik tragédia.
  5. Kis spatulákkal az apróbb hibákat ki tudjuk javítani, és a torta szélét el tudjuk simítani, úgymond „élesíteni”.
  6. A maradék vajkrémet habzsákba töltjük, és ezzel körbedekoráljuk a torta tetejét. Kerülnek még rá apró cukortojások és pirított kókuszreszelék is, az oldalát pedig olvasztott csokoládéval pöttyözzük meg.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2761
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti kókuszos-csokis tojástorta
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Ezt a csodálatos húsvéti tojástortát nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen rendkívül látványos és ízletes, nem mellesleg pedig kötelező, ha szeretitek a kókuszt és a csokoládét. A vajkrém könnyed, szaftos és kellemesen habos. Csodálatosan lehet vele burkolni és főleg díszíteni, utóbbi pedig a tortakészítés talán legizgibb fázisa, amelynek aztán tényleg csak a képzelet szab határt.

Hozzávalók

Tészta

Krém (töltelék)

Vajkrém (burkoló)

Címlapról ajánljuk

További cikkek