r
Nosalty Logó

Brutál belga csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brutál belga csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

piskóta

tetejére

Összesen 348 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

piskóta

tetejére

Összesen 2772 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

piskóta

tetejére

Összesen 287 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 348 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 2772 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

piskóta

tetejére

Elkészítés

piskóta

  1. Először elkészítjük a fekete piskótát. A lisztet, kakaót, cukrot, vaníliás cukrot, tojások sárgáját és a sót összekeverjük a vízzel.
  2. Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután beleforgatjuk óvatosan a kakaós masszába.
  3. Egy gyümölcstortaformát margarinnal kikenünk, és kakaóporral szórjuk be (liszt helyett) mindenhol. A sütőt előmelegítjük 140 fokra.
  4. A tésztát a formába öntjük, elegyengetjük, betesszük 40 percre sülni. Ha elkészült, kifordítjuk a formából.
  5. Közben gőz fölött megolvasztjuk a kétféle csokoládénkat, az olvadt csokiba belekeverjük a tejszínt és a whiskey-t. A banánt felkarikázzuk.
  6. A felkarikázott banánt a piskótán elosztjuk, majd ráöntjük az olvasztott csokiöntetet. Ha kihűlt, tetejét díszíthetjük kedvünkre, én mandulaforgáccsal szoktam megszórni.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9673
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 15.

Ajánló

Készítettem már fekete ribizlivel is, csodás volt. Illetve a whiskey természetesen elhagyható a receptből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta krémjét egy barátnőm, Mira születésnapja ihlette, aki nagyon szereti Írországot és Skóciát. Szerettem volna emiatt belecsempészni egy kis whiskeyt a receptbe, amihez nagyon jól passzol az étcsokoládé kesernyés íze. 2 évvel később a tortát saját születésnapomra újraalkottam, ekkor készült el hozzá a fekete piskóta, és a banán tette tökéletessé.

Hozzávalók

piskóta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek