Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi cseresznyés-csokis torta

Tavaszi cseresznyés-csokis torta
Tavaszi cseresznyés-csokis torta
70 perc / előkészület: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves baratnőmnek születésnapja volt, és mivel nagyon szeretni a tavaszi virágokat, az egyik kedvenc dekorációmat használtam, igazi ehető virágokat. Nincs nagyon ízük (de nem is keserűek), viszont olyan kellemes tavaszi illat áradt a tortából, hogy mindenki egy virágkert közepén érezte magát :).

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A cseresznyés töltelékhez

A csokitöltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Csak olyan virágokat használjunk, ami NEM mérgező. Kertésztől, virágboltostól vagy a neten utána lehet nézni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához gőz felett keverjük ki a cukrot az egész tojásokkal, míg kellemesen meleg nem lesz, de ne legyen forró. Vegyük le a tűzről, és keverjük tovább, míg krémes fehéres habot nem kapunk (kb. 7-10 perc).
  2. A vajat megolvasztjuk a tejben, hagyjuk kicsit kihűlni, és csorgassuk bele a tojásos-cukros keverékbe. Szitáljuk bele a lisztet, és fakanállal keverjük óvatosan simára. 
  3. Egy kerek tortaformába öntjük, és megsütjük (csináljunk tűpróbat a végén).
  4. A cseresznyelevet felfogjuk, adjuk hozzá a cukorot, és a pudinporral sűrű krémet főzünk belőle. Adjuk hozzá a citrom reszelt héját és a cseresznyét is. Melegítsük meg fél percig, és hagyjuk kicsit hűlni a krémet. 
  5. A tejszínt egy kis lábasba felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a csokit. Áztassuk be a zselatint hideg vízben, ha megpuhult, nyomkodjuk ki, és adjuk a meleg csokikrémhez. 
  6. Í megsült és kihűlt piskótát vágjuk 3 fele. Az első réteg köré tegyünk egy tortagyűrűt, és öntsük rá a cseresznyetölteléket. Tegyük rá a második tortalapot, és öntsük rá a félig megdermedt csokikrémet. Fedjük le a harmadik lappal, és hagyjuk 2-3 órán át hűlni. 
  7. Verjük fel a tejszínt habbá, kenjük rá óvatosan a hideg tortára,és díszítsük virágokkal, virágszirmokkal.

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

K. Maksai

Mióta szakács: 2011.04.03.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseresznyés csokitorta virágokkal, csokis-cseresznyés piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1596
tojás 5 db
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 40 g
finomliszt 160 g
tej 60 ml
cseresznyebefőtt 350 g
cukor 1 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 500 ml
étcsokoládé 300 g
lapzselatin 2 db
habtejszín 250 g