r
Nosalty Logó

Húsos samosa snidlinges, fokhagymás mártogatóssal

Geleva
Húsos samosa snidlinges, fokhagymás mártogatóssal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A mártogatóshoz

461
Kalória
25.7g
Fehérje
37.9g
Szénhidrátok
22.8g
Zsír
160.8g
Víz
85.3g
Koleszterin
2.2g
Rost
3.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 2770 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8258.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    5488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    965 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4896 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 2770 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A mártogatóshoz összekeverjük az alapanyagokat, és hűtőben hagyjuk 1-2 órát, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezt előre is meg lehet csinálni.
  2. A tésztát elkészítjük. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére fészket készítünk. Közepébe öntjük a vizet, az olajat végül a sót. Kézzel összeállítjuk a tésztát, jó simára gyúrjuk (elég kemény tésztát kapunk), és fóliába vagy nejlontasakba tesszük fél órára pihenni.
  3. Ez idő alatt az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk a forró olajban, rányomjuk a fokhagymát, 1-2 percig együtt sütjük. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük: só, bors,curry, kurkuma, őrölt chili, köménymag (ez lehet őrölt is), gyömbér. Lefedve pároljuk kb. 10 percig,utána süssük zsírjára. Dobjunk rá felcsíkozott chili paprikát és a koriandert. Tegyük pikánssá egy kis citromlével.
  4. Az elkészített tésztát gyúrjuk át, formázzunk belőle kis gombócokat, és egyenként nyújtsuk vékony kb. 15 cm körökre.
  5. Vágjuk félbe, a körcikk szélét, kenjük meg vízzel vagy tojásfehérjével, hajtsuk rá az egyik felét a közepéig, kenjük meg a szélét, és hajtsuk fel a másik irányból is. Nyomkodjuk össze a ragasztást, kezünkbe véve, egy tölcsérré tudjuk formálni.
  6. Megtöltjük a húsos masszával, és az íves részt is összenyomkodjuk. Hagyjuk kicsit megszáradni a ragasztást 1-2 perc.Minden félkörrel így járunk el.
  7. Bő, forró olajbanropogósra, aranyszínűresütjük a kis táskáinkat. Papírtörlőre szedve, leitatjuk a zsiradékot.
  8. Mártogatóssal vagy chutny-val kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Régóta szemezgettem az indiai konyhával, de kicsit féltem is a hozzávalóktól. Most bátor voltam, és kitaláltam ezt, persze nem zöldséggel....azért a három fiú nem lelkesedett volna. Nagy sikert aratott, a kb. 20 db kevésnek bizonyult 6 főre. Legközelebb megpróbálom zöldségesen is, már ki is találtam hozzá a szószt is.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...