r
Nosalty Logó

Húsos-sajtos-zöldséges pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Húsos-sajtos-zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 561 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3359 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 170 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 561 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7061.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2289 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2425 mg
  • Nátrium
    1848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1684 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1535 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1683 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3131 micro
Összesen 3359 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a tészta hozzávalóit, jól összegyúrjuk, betesszük egy zacskóba vagy letakarjuk, és egy órára betesszük a hűtőbe.
  2. Kivesszük a hűtőből, és kinyújtjuk. (Nekem egy 29 cm átmérőjű kerámia piteformám van, ebbe 35 cm-es kerek tésztát gyúrok.) A formába tesszük a tésztát úgy, hogy a forma falán is tészta legyen egész a pereméig. Villával szurkáljuk meg, mert felpúposodik.
  3. 190 fokos sütőben 13-15 percig süssük.

A töltelékhez

  1. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és 10 percig sütjük, rádobjuk a fokhagymát (ha száraz fűszert használunk, azt most dobjuk bele), kissé megsózzuk, ráöntjük a vizet, és kis lángon 40 percig fedő alatt főzzük. Amikor megpuhult, elforraljuk a maradék vizet is róla, kirakjuk egy tálra.
  2. Ugyanabban a serpenyőben felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, kicsit sütjük (kb. 1 perc), felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a zöldfűszereket, a húst, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
  3. A zöldségeket párolóban 10 perc alatt megfőzzük, a lényeg, hogy ne teljesen főzzük meg a zöldséget, egy kicsit maradjon kemény, mert még a sütőben is sütni fogjuk.
  4. A megsült tésztánkra szórjuk a zöldség nagyobb részét, ráöntjük a húsos-tejszínes szószt, a maradék zöldséggel díszítjük a tetejét.
  5. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  6. Kivesszük a sütőből, és 20 percig pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 15192
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Nagyon finom sajtos-húsos süti. :) 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek