Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykás zöldséges pite

Pulykás zöldséges pite
Pulykás zöldséges pite
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy amerikai szakácskönyvben láttam, és nagyon jól nézett ki. Kicsit "macerás", de megéri! Elég nagy adag, és igen laktató!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Vacsorára kiváló, de svédasztalos büféhez is remek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 30 dkg lisztet fél teáskanál sóval, 15 dkg margarinnal és 4 evőkanál igen hideg vízzel összegyúrunk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Megpároljuk a zöldségeket, minél többféle, annál jobb, de kétféle mindenképp legyen!
  3. A leveskockából 1,25 dl vízzel "levest" készítünk.
  4. A kockára vágott húst olajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba.
  5. A visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a vajat, majd jó alaposan belekeverjük a maradék lisztet; majd a levest és a tejszínt.
  6. Miután felforrt, beletesszük a húst és a zöldségeket.
  7. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
  8. Előmelegítjük a sütőt.
  9. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és kivajazott piteformába fektetjük, úgy hogy pereme is legyen.
  10. Beletöltjük a ragut, és a maradék tésztát a tetejére nyújtjuk. A széleket jól összenyomkodjuk.
  11. Két kb. 1 cm átmérőjű lyukat vágunk a tészta közepébe.
  12. Készre sütjük!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 006
elküldve: 0
receptkönyvben: 109
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vavi

Mióta szakács: 2011.10.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zöldséges pite pulykahússal, sós pite pulykamellel, sós húsos pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manka80
manka80 Wed, 2012-02-22 22:21

Köszönöm szépen a gyors választ. Szerintem holnap megcsinálom.

manka80
manka80 Wed, 2012-02-22 18:31

Szia. Nagyon tetszik a recept. Ha nincs piteformám, rakhatnám rendes tepsibe, vagy jénaiba? Köszönöm. Mariann

VAVI81
Vavi / VAVI81 Wed, 2012-02-22 18:40

Szia! persze, szerintem tepsiben is ok. Az én piteformám kb. másfél literes és tele lett, szóval annyi egy adag. Arra figyelj csak, hogy a pite magassága kb. 2 cm, ha magasabbra csinálod tovább süsd és én egy kicsit alacsonyabb hőfokon sütném! Kellemes főzést! köszönöm kérdésed! Üdv

366
finomliszt 33 dkg
margarin 17.5 dkg
pulykamell 75 dkg
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 dl
leveskocka 0.5 db
főzőtejszín 17.5 dkg
mexikói keverék 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint