r
Nosalty Logó

Húsos palacsintacsiga sajtkrémmártásban sütve

nyihaj
Húsos palacsintacsiga sajtkrémmártásban sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Sajtkrém

611
Kalória
29g
Fehérje
29.7g
Szénhidrát
40.2g
Zsír
125.9g
Víz
203.6g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Sajtkrém

Összesen 611 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Sajtkrém

Összesen 2443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Sajtkrém

Összesen 193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    125.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 611 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5460.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    2992 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    503.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

Palacsinta

  1. A kétféle lisztet összekeverjük (ha nem gluténérzékenynek készül, sima búzaliszt is jó, de akkor kevesebb folyadék kell!) a sóval, tojással, tejjel csomómentesre. Hagyjuk állni 30 percet.
  2. Szénsavas vízzel palacsintatészta sűrűségűre hígítjuk a tésztát.
  3. Kevés olajon megsütjük a palacsintákat. A sütő méretétől függően 6-8 db palacsintánk lesz.

Töltelék

  1. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
  2. A darált húst megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Készre pároljuk.
  3. Az elkészült darált húst hagyjuk picit hűlni, majd 2 evőkanálnyi sajtkrémet hozzákeverünk.
  4. Ezzel a krémes töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, és háromba vágjuk őket.
  5. Egymás mellé, tálba állítjuk a palacsintákat, majd a sajtkrémmártást kanállal rájuk és melléjük tesszük.

Sajtkrém

  1. A maradék sajtkrémet a tejföllel, a tojással és a fűszerekkel összekeverjük.
  2. A töltött palacsintákra öntjük a mártást.
  3. Reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben megsütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vendégvárás és a maradék felhasználása szülte az ötletet. Dupla adagot készítettem, a másodikba olajbogyót is raktam, a töltelékbe és a sajtkrémbe is. A sajtkrémmel (az a bolti műanyagdobozos típus, bármelyik fajta jó hozzá) jól variálható az ízvilág: nálunk zöldfűszeres volt az egyik, a másik paprikás-chilis.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek