Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Dórától

Hortobágyi húsos palacsinta Dórától
Hortobágyi húsos palacsinta Dórától
110 perc / előkészület: 60 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem nagyon tisztességtelen módon szokták ezt az ételt "maradék-felhasználó"-nak emlegetni. Ne is várjunk maradék pörköltre, hanem csak azért is csináljunk egy jó pörit e méltán híres magyar ételünk kedvéért. Meg fogja hálálni, mert tapasztalatom szerint az étel érzi, mikor van kedvem megcsinálni, és mikor van az, amikor csak összecsapom. Tiszteljük meg minden elkészített ételünket az odafigyelésünkkel!

A hűtőmben mindig lapul egy tyúk, és bizony egy idő után már ráunok a tyúkhúslevesre és a tyúkpörköltre, de ez egy újabb alternatíva, ha a tyúknak mennie kell a frigóból egy újabb lakó kedvéért.

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A palacsintákhoz

ajánlat

Egy pörkölt alap receptje családonként változhat, ki-ki a saját megszokott receptjét használhatja. Télen, mikor nincs friss paradicsom és paprika, akkor vagy bontok egy nyáron eltett házi lecsót, vagy a mélyhűtőből szedek ki fagyasztottakat, de ha minden kötél szakad, simán helyettesítem őket paradicsompürével és paprikakrémmel. Minden esetre ne hagyjuk ki őket a pörköltalapból, mert csak a vöröshagymától nem lesz finom a pörköltünk, hiába teszünk bele akár 4 fejet is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  felkockázott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, köménymagozzuk, mellé dobjuk a szintén kockázott paprikát és a paradicsomot, ezeket puhára pároljuk.
  2. A tűzről levéve rászorjuk az édesnemes paprikát, majd beletesszük a darabjaira szedett tyúkot, visszatesszük a tűzre, és a húst egy kicsit megpirítjuk. Ezután felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és puhára főzzük. Könnyítsünk a dolgunkon: kuktában főzve ez kb. 50 perc.
  3. Mikor a pörkölt kész, hagyjuk langyosra hűlni, a húst szedjük le a csontokról, húsdarálón daráljuk le.
  4. A zaftot szűrjük le egy lábasba, a szűrőben visszamaradt hagymás, paprikás paradicsomot is daráljuk le a hússal együtt, a tiszta pörkölt levet pedig habarjuk be tejfölös liszttel annyira, hogy egy hígabb szószt kapjunk.
  5. A ledarált húshoz adjunk egy kicsit a szószból, hogy krémes állagú legyen.
  6. A palacsintákhoz csomómentesen összekeverjük a hozzávalókat, és olajozott serpenyőben kisütjük őket.
  7. A kész palacsinta egynegyedébe töltjük a krémes darált pörkölthúst, majd háromszögbe hajtjuk, és a szósszal nyakon öntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 799
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dóra81

Mióta szakács: 2011.09.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi, húsos palacsinta, sós palacsinta pörkölttel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1236
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsom 1 db
paprika 1 db
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tyúk 1.5 kg
tejföl 150 ml
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
tej 4 dl
0 ízlés szerint
szódavíz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl