Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos hortobágyi Gabystól

Hagyományos hortobágyi Gabystól
Hagyományos hortobágyi Gabystól
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Palacsintát sütött a párom. Ez az ő reszortja, mert profi módon egyszerre kettőben süti, én csak bekeverem a tésztáját.

Lecsíptem a kész palacsintákból 10 db-ot, folpackkal lefedve eltettem a hűtőbe. 3 nap múlva elővettem, mikróban picit megmelegítettem, hogy ne törjön, és megtöltöttem. Mivel nagyon régen nem csináltam hortobágyit, hipp-hopp elfogyott, és még meg is dicsértek.:)

Sajnos pontos mennyiséget a palacsintákhoz nem tudok adni, "érzésre" keverem. Ezért keresgéltem az oldalon palacsintát. A sok dicséret alapján Andi80 palacsintáját javaslom, kevesebb cukorral.

Az elkészítési időt csak saccoltam...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapockát kockákra feldaraboljuk, megmossuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, kockákra daraboljuk, a zsírban üvegesre pároljuk. Rátesszük a pirospaprikát, sót, borsot, kettőt-hármat keverünk rajta.
  3. Rátesszük a húst, összekeverjük, és annyi vizet, hogy bőven ellepje. Fedő alatt puhára főzzük (azért néha kavarjuk meg).
  4. Ha megfőtt, leszűrjük a pörköltlét egy lábasba, ledaráljuk a húst egy tálba.
  5. A tejfölt a kanál liszttel csomómentesre keverjük, egy kevés pörköltlével hígítjuk, majd az egészet hozzáöntjük a pörköltalaphoz. Kicsit besűrítjük, ha szükséges, tegyünk még hozzá vizet. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsünk utána.
  6. A palacsintára elterítünk kb. 1,5 ek darált húst, meglocsoljuk 1-1,5 ek tejfölös szafttal.
  7. A palacsinta mind a négy oldalát kicsit felhajtjuk (hogy ne menjen ki a töltelék), majd összehajtjuk.
  8. Tálra vagy tányérra tesszük, és a maradék pörkölt szafttal meglocsoljuk.
  9. Melegen tálaljuk (adagonként a mikróban szoktam megmelegíteni, mert készítés közben kihűl).
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 34 915
elküldve: 4
receptkönyvben: 182
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos palacsinta, hortobágyi húsos palacsinta, sós palacsinta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-09-09 10:25

Szia Gabi,
Nagyon guszta palacsintáitok lettek, biztosan isteni fini lett :-)
Nagyon szépen köszönöm az ajánlást, igazán kedves vagy.
Nagyon szép hetet és napot kívánok!
Andi

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-09-21 10:20

Köszönöm szépen Andi! Szerintem jól összedolgoztunk:))) Szép hétvégét kívánok:) Gabi

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-09-04 02:16

Jaj, de régen ettem ilyet Gabóca...gratulálok mindkettőtöknek, milyen szépen összedolgoztok!!! Nálunk az idősebb lány a palacsinta-profi :))) meg is nyaggatjuk minden adandó alkalommal!!! Nagyon elegántos a tálalás, azzal a kis szósz-övvel...! Puszillak, Tormus :)

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-09-06 12:40

A palacsinta nálunk is gyakori "vendég":) De ez valahogy a feledés homályába merült. Aztán jött a szikra és elkészült. A párom tényleg profi, süti a 2 sütővel, dobálva forgatja. Most álljak oda én, forgassam késsel alányúlva? Dehogy égetem magam:))) Eszembe sincs hallgatni, hogy majd ő megmutatja.....:)) Bekeverem és kivonulok. Ha szól, hogy kész, betöltögetjük ezzel azzal és ennyi:) Puszim:): G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2013-09-03 18:23

Be jó! Nálunk minden kedden ordás palacsinta a fiamnak. (Ilyenkor van friss orda a piacon). Az utóbbi időben én is több palacsintát készítek, és két nap múlva rakott palacsinta, különböző töltelékkel, legtöbbször édesen. Most kapóra jött a recepted, a családom húsevő felének elkészítem. Köszike. Ment a szavazat, minden este küldöm. Puszi: Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-09-03 19:51

Olyan régen nem csináltam, most beugrott. Nálunk 50-60 db. palacsintát süt a párom. Imádjuk, könnyű, vékony palacsintát sütöget. Tényleg profi:) Többnyire nálunk is az édes a favorit, ezért hatott az újdonság erejével. És egy lájtos leves után eléggé tartalmas kaja. Remélem bejön a húsevőknek:) Ma töpit sütött:) Azt is felteszem majd, hátha valakinek hasznos lesz. Nagyon szépen köszönöm a szavazatodat Piroskám:) Szép estét Neked, puszim: Gabi

464
sertéslapocka 50 dkg
mangalica zsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 140 g
finomliszt 1 púpozott ek