r
Nosalty Logó

Hagyományos hortobágyi Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Hagyományos hortobágyi Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 465 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1863 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 215 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 465 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1863 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lapockát kockákra feldaraboljuk, megmossuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, kockákra daraboljuk, a zsírban üvegesre pároljuk. Rátesszük a pirospaprikát, sót, borsot, kettőt-hármat keverünk rajta.
  3. Rátesszük a húst, összekeverjük, és annyi vizet, hogy bőven ellepje. Fedő alatt puhára főzzük (azért néha kavarjuk meg).
  4. Ha megfőtt, leszűrjük a pörköltlét egy lábasba, ledaráljuk a húst egy tálba.
  5. A tejfölt a kanál liszttel csomómentesre keverjük, egy kevés pörköltlével hígítjuk, majd az egészet hozzáöntjük a pörköltalaphoz. Kicsit besűrítjük, ha szükséges, tegyünk még hozzá vizet. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsünk utána.
  6. A palacsintára elterítünk kb. 1,5 ek darált húst, meglocsoljuk 1-1,5 ek tejfölös szafttal.
  7. A palacsinta mind a négy oldalát kicsit felhajtjuk (hogy ne menjen ki a töltelék), majd összehajtjuk.
  8. Tálra vagy tányérra tesszük, és a maradék pörkölt szafttalmeglocsoljuk.
  9. Melegen tálaljuk (adagonként a mikróban szoktam megmelegíteni, mert készítés közben kihűl).
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 38072
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Palacsintát sütött a párom. Ez az ő reszortja, mert profi módon egyszerre kettőben süti, én csak bekeverem a tésztáját. Lecsíptem a kész palacsintákból 10 db-ot, folpackkal lefedve eltettem a hűtőbe. 3 nap múlva elővettem, mikróban picit megmelegítettem, hogy ne törjön, és megtöltöttem. Mivel nagyon régen nem csináltam hortobágyit, hipp-hopp elfogyott, és még meg is dicsértek.:) Sajnos pontos mennyiséget a palacsintákhoz nem tudok adni, "érzésre" keverem. Ezért keresgéltem az oldalon palacsintát. A sok dicséret alapján Andi80 palacsintáját javaslom, kevesebb cukorral. Az elkészítési időt csak saccoltam...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek