Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta maradék sült húsból

Hortobágyi húsos palacsinta maradék sült húsból
Hortobágyi húsos palacsinta maradék sült húsból
65 perc / előkészület: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc sós palacsintám, bármikor meg tudnám enni. Most egy pár maradék sült csirkecombból készítettem, ami mellett csodás sült zöldségek voltak, ezért ennek a receptjét is leírom.

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez és a szószhoz

A palacsintához

A díszítéshez

ajánlat

Nem csak maradék sült csirkéből, paprikás csirkéből jó, érdemes kifejezetten emiatt is csirkét sütni! Igazi hungarikum!

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelékhez és a szószhoz

  1. A tisztított, sóval-borssal bedolgozott csirkecombokat a vékonyan szelt füstölt szalonnára helyezzük egy nagy tepsiben. Kevés fűszerpaprikával és köménnyel megszórjuk. Rádobáljuk a nagyobb darabokba vágott hagymát, paradicsomot, paprikát, és újból fűszerezzük őket.
  2. Olívaolajjal meglocsoljuk az egészet, majd fóliával letakarjuk, és mehet az előmelegített sütőbe úgy 30 percre sülni. Utána vegyük le a fóliát, és süssük még további 20 percig, hogy ropogós legyen a bőre.
  3. Az így elkészített sült csirke bőrét vegyük le, és tegyük félre. Később vagy akár azonnal egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára egymás mellé téve megpiríthatjuk őket, így nagyszerű rágcsát készíthetünk belőle az esti filmnézéshez.
  4. A csirkehúst fejtsük le a csontról, utóbbira nem lesz szükségünk. A húst kockázzuk és tegyük egy tálba.
  5. A zöldségeket az összes szafttal, plusz kevés fűszerpaprikával, köménnyel, sóval, borssal, egy evőkanál mustárral, és tejföllel turmixoljuk össze, ez lesz a szósz.

A palacsintához

  1. Miközben sül a csirke, készítsük el a palacsintát. A hozzávalókat keverjük el csomómentesen: liszt + só + tojás + tej + 3 ek olaj (a többivel a sütőt kenjük majd) + szódavíz. Szódát még adhatunk hozzá, ha sűrűnek találjuk a tésztát.
  2. Az a legjobb, ha hagyjuk a palacsintatésztát pihenni egy fél órát, de ha erre nincs idő, akkor egyből nekiállhatunk a sütésnek.
  3. A palacsintasütőt forrósítsuk fel, és minden adag előtt kenjük meg egy csepp olajjal, majd jöhet egy merőkanál tészta körbeforgatva. Ha picit megpirult és mozgatásra elcsúszik, akkor fordíthatjuk is. Így süssük ki az összes tésztát. Nekem most 10 nagy készült, de csak 6 kellett. Ez attól függ, mennyi csirkehús marad, és azt hogyan, milyen arányban osztjuk szét, mint töltelék.

Összeállítás, sütés, díszítés

  1. A szósz egynegyedét keverjük a felkockázott csirkehúshoz, ha kell, még fűszerezzük, ez lesz a töltelék.
  2. Tekerjünk minden palacsintába egy-két kanálnyi tölteléket. Ezeket a kis batyukat tegyük egy tepsibe szorosan egymás mellé. Locsoljuk meg őket a szósszal, és tegyük sütőbe, hogy visszamelegedjen az egész, és egy picit rápiruljon a szósz.
  3. Tálaláskor tegyünk mindenkinek egy-egy töltött palacsintát a tányérjára, locsoljuk meg plusz szósszal, kanalazzunk rá tejfölt, és díszítsük petrezselyemlevéllel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 6 041
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
329 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Hortobágyi palacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

659
csirkecomb 4 db
paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
füstölt szalonna 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
mustár 1 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 200 g
tojás 1 db
2 csipet
tej 2 dl
szódavíz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
tejföl 5 ek
petrezselyem 2 szál