Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-cukkinis pite

Húsos-cukkinis pite
Húsos-cukkinis pite
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a fotó nem egy sikerült darab, de olyan éhesek voltunk, hogy csak belekaszaboltam a tésztába, kattintás a fényképezőgéppel, és már faltuk is. Ráadásul én bedobtam a maradékfeldolgozó formámat. Előző nap egy csirkéből főztem húslevest, de a húshoz nem nyúltunk, így ide el tudtam használni. Ettől még finom lett, sőt nagyon jót tett a húsnak, hogy a sok finom zöldséggel főtt.

hozzávalók / 4 adag

A pitéhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pitehez a lisztet, a durvára lereszelt margarinnal gyorsan összedolgozzuk, és amikor már morzsalékos, hozzákeverjük a sót és a vizet, tésztává gyúrjuk, és folpack-ba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. A hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkán kb. 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és egy 28 cm átmérőjű kivajazott  piteformába tesszük úgy, hogy az oldalát is tészta fedje. A tésztát megkenjük tojással, megszurkáljuk villával, hogy ne hólyagosodjon fel, és sütőben kb. 8 perc alatt elősütjük.
  3. Ez alatt kevés olajon elkezdjük pirítani az újhagymát, a bacont, majd a húst, a babot, a répát, a zellert, a paprikát, a cukkinit. Ebben a sorrendben, ahogyan puhulnak. Minden zöldséget nagyjából egyforma nagyságúra vágunk. Ezért jó, ha előre felkaszabolunk mindent, mert erős tűzön sütjük a húst és a zöldségeket, nem pedig pároljuk.
  4. Ha már félig megpuhultak a zöldségek, ráöntjük a tejszínnel felvert tojásokat, és még egy percig pirítjuk, míg összeáll. 
  5. Azonnal a félig sült tésztára borítjuk, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és visszatoljuk a sütőbe még további fél órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 095
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos pite, zöldséges-húsos lepény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1291
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
1 kávéskanál
víz 3 ek
vaj 1 ek
csirke 50 dkg
bacon 10 dkg
cukkini 1 kis db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
újhagyma 2 db
zöldbab 20 dkg
sárgarépa 2 közepes db
paradicsom 2 db
halványító zeller 2 közepes szár
tojás 5 db
főzőtejszín 2 dl
1 tk
bors 1 tk
kakukkfű 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
sajt 10 dkg