r
Nosalty Logó

Húsos céklaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Húsos céklaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 4114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 81 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1816.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.2 g

Zsír

  • Összesen
    308.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10899.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2228 mg
  • Nátrium
    7258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3915 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1109 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    426 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    10034 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    2189 micro
Összesen 4114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

a leveshez

a tálaláshoz

Elkészítés

a leveshez

  1. A sütőt gyújtsuk be, a céklákat sikáljuk meg alaposan, rakjuk tepsibe. Süssük puhára. Hagyjuk hűlni, majd pucoljuk meg (gumikesztyű használata ajánlott, ha nem szeretnénk, hogy a kezünk úgy nézzen ki, mint a hímes tojás). Lereszeljük, félretesszük.
  2. Egy nagy fazékban pirítsuk meg az apróra darabolt bacont. Amikor jól kisült a zsírja, szedjük ki a pörcöket, tegyük félre.
  3. A szalonnazsíron pirítsuk meg a falatnyi kockára vágott húst, szedjük ki egy tányérra. A kockára vágott hagymát meg a lereszelt sárgarépát dinszteljük pár percig. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, oregánót, babérleveleket meg a kurkumát, és pirítgassuk 1-2 percig, kevergetve. Öntsük ra az ecetet, hogy feloldja a lesült finomságokat, rakjuk vissza a húst a fazékba. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Kis lángon főzzük 2 óra hosszat.
  4. Amikor a hús puha, akkor adjuk hozzá a lereszelt céklát, a kockára vágott burgonyát, illetve a falatnyi darabokra vágott vörös káposztát. Kb. 30 percig főzzük, hogy megpuhuljanak a zöldségek.
  5. Megkóstoljuk, ha szükséges, akkor ízesítjük sóval, borssal meg ecettel.

a tálaláshoz

  1. Tányérokba merjük a levest, és ízlés szerint tejfolt meg kaprot adunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1339
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk csak egész fej vörös káposztát lehet venni, így amikor a tossed salad van a menün, a maradékot el tudom használni ehhez a leveshez.

Hozzávalók

a leveshez

a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?