Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borleves habgaluskával

Borleves habgaluskával
Borleves habgaluskával
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi asztalra tökéletes, de egy havas délutánon is jól esik egy könyv mellett szürcsölgetni. 

hozzávalók / 6 adag

leves

habgaluska

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet és a bort egy fazékba öntjük, és hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget és a kezeletlen citrom héját.
  2. Kis lángon felforraljuk, kb. 15 percig főzzük.
  3. Közben a tojássárgáját, a cukrot és a habtejszínt kikeverjük egy kis fazékban. Átszűrjük boros vizet, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Először csak egy kicsit adjunk hozzá, és jól keverjük ki, különben a forró lé összeránthatja a tojást! Kis lángon folyamatosan kevergetve 10-15 percig főzzük.
  4. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
  5. A habgaluskákat evőkanalanként a lobogó vízbe tesszük, és készre főzzük. A levessel együtt tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 806
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Borleves, habgaluskás borleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

329
víz 5 dl
édes fehérbor 4 dl
szegfűszeg 4 db
fahéj 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 7 db
cukor 10 dkg
habtejszín 200 ml
tojásfehérje 5 db
cukor 3 ek
fahéj 1 kávéskanál