Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves halgerincből

Húsleves halgerincből
Húsleves halgerincből
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Baráti társaságomban vannak olyan vegetáriánusok, akiknek egyszerűen nem ízlik a hús, kivételt képeznek a tengeri herkentyűk. Így adva volt számomra, és felhasználtam egy lazac filézéséből megmaradt gerincet levesfőzésre. Valójában egy egyszerű húslevesről van szó, recepttől mindenki a saját ízlése szerint eltérhet.

Azóta kitapasztaltam, legjobb erre a célra a ponty és a lazac vagy a harcsagerinc, igaz a harcsánál számolni kell azzal, hogy a levesünk dominánsan hal ízű lesz

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halgerincet kevesebb vízben előfőzzük, eltávolítjuk a habját. (7-10 literes fazékhoz)
  2. Mehet mellé a gondosan megtisztított répa, zeller, gyökér, karalábé, burgonya, paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, kis gyömbérgyökér, majd só, bors, kömény, tárkony, babérlevél, sáfrány.
  3. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhult.
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 954
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

fagyufa

Mióta szakács: 2011.10.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

halleves, zöldséges halleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

126
halgerinc 70 dkg
sárgarépa 3 közepes db
zeller 0.5 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
burgonya 2 db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
gyömbér 3 cm
1 ek
fekete bors 2 teáskanál
köménymag 2 teáskanál
tárkony 1 kk
babérlevél 2 db
sáfrány 1 csipet
víz 5 l