Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes halleves sáfránnyal

Krémes halleves sáfránnyal
Krémes halleves sáfránnyal
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű recept, nem egy laktató leves, de nagyon ízletes. Ha nagyon gyorsan össze akarunk dobni valami finomat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb tálba áztassuk be a sáfrányt 2 teáskanál forró vízbe.
  2. Tegyük egy fazékba a halalaplét (vizet és leveskockát, ha nincs halalaplé), bort, hagymát, sárgarépát, zeller zöldjét és a babérlevelet. Forraljuk fel, és kis lángon letakarva főzzük 20 percig.
  3. Szűrjük le a levest, csak a lére lesz szükségünk. Öntsük bele a a beáztatott sáfrányt a vízzel együtt.
  4. Egy serpenyőben tegyük fel a vajat, süssük a lisztet kb 2 percig, amíg nem kezd el sisteregni. Habverővel egyfolytában kevergetve öntsünk hozzá a levesből. Addig keverjük, amíg sima nem lesz, öntsük az egészet a leveshez. Ismét forraljuk kis lángon, amíg be nem sűrűsödik.
  5. A levesbe beletesszük a halat, és 2 percig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, de már nem forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, a tányéron snidlinggel díszítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 685
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

halleves, sáfrányos halleves, tejszínes halleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rox
rox Fri, 2014-04-18 17:46

a leves színe fenomenális!
fantasztikus a fotód!
megfőzőm,mert gyönyörű az étel képe!
így kell kedvet csinálni egy recepthez! :)

384
sáfrány 1 kk
hal alaplé 1 l
fehérbor 120 ml
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
babérlevél 1 db
vaj 45 g
finomliszt 2 csapott ek
hal 300 g
habtejszín 250 ml
0 ízlés szerint
fehér bors 2 csipet
snidling 2 teáskanál
víz 2 teáskanál