r
Nosalty Logó

Húsleves ahogy Zsuzsi készíti

Gy.Zsuzsi
Húsleves ahogy Zsuzsi készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

189
Kalória
6.7g
Fehérje
39.9g
Szénhidrát
0.9g
Zsír
769.5g
Víz
-
Koleszterin
6g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1521 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 19 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    769.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    6155.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    403 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    977 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1107 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9949 micro
  • β-karotin
    26230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4544 micro
Összesen 1521 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 19 kcal

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, és egy fazék vízben, ami bővel ellepi a húst feltesszük főlni. Sózzuk. (Én 2-3 kiskanál sót szoktam beletenni.)
  2. A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. A sárgarépát, zöldséget kettévágjuk, persze csak ha nagy. A burgonyát egyben hagyjuk, a karalábét és a zellert ujjnyi vastag karikákra vágjuk (2-3 karika elég), a petrezselymet és a káposztát fehér cérnával összekötjük, a karfiolt egyben hagyjuk. Ha túl nagy a karfiol, akkor próbáljuk meg úgy félbevágni, hogy ne hulljon rózsáira, hanem maradjon egyben.
  3. Mikor felforrt a hús, akkor egy habszedő kanállal lehabozzuk, és beletesszük a zöldségeket.
  4. Most lehet beletenni a szemes borsot, az erős paprikát (de hangsúlyozom csak akkor, ha szeretitek a csípőset, erőset, bár ha nem fő szét, nem lesz erős).
  5. Kb. 2-3 órát főzzük, de ez lehet kevesebb és több idő is, attól függ, milyen a hús, és milyen vastagok a zöldségek. A karfiol gyorsan megfő, úgyhogy hamarabb ki kell szedni.
  6. Mikor minden megfőtt, a zöldségeket és a húst is kiszedjük külön-külön tányérra egy szűrőlapát segítségével. A levest pedig leszűrjük egy másik fazékba.
  7. A levestésztát forrásban levő sós vízben kifőzzük. Tálaláskor mindent az asztalra teszünk, és mindenki szed magának, annyit és azt, amit szeretne. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p

Nálam vasárnap nem múlhat el húsleves nélkül. A családunkban hagyomány, hogy vasárnaponként összeül a család, és egy nagy tányér húslevest fogyaszt el.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek