Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves ahogy Zsuzsi készíti

Húsleves ahogy Zsuzsi készíti
Húsleves ahogy Zsuzsi készíti
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam vasárnap nem múlhat el húsleves nélkül. A családunkban hagyomány, hogy vasárnaponként összeül a család, és egy nagy tányér húslevest fogyaszt el.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, és egy fazék vízben, ami bővel ellepi a húst feltesszük főlni. Sózzuk. (Én 2-3 kiskanál sót szoktam beletenni.)
  2. A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. A sárgarépát, zöldséget kettévágjuk, persze csak ha nagy. A burgonyát egyben hagyjuk, a karalábét és a zellert ujjnyi vastag karikákra vágjuk (2-3 karika elég), a petrezselymet és a káposztát fehér cérnával összekötjük, a karfiolt egyben hagyjuk. Ha túl nagy a karfiol, akkor próbáljuk meg úgy félbevágni, hogy ne hulljon rózsáira, hanem maradjon egyben.
  3. Mikor felforrt a hús, akkor egy habszedő kanállal lehabozzuk, és beletesszük a zöldségeket.
  4. Most lehet beletenni a szemes borsot, az erős paprikát (de hangsúlyozom csak akkor, ha szeretitek a csípőset, erőset, bár ha nem fő szét, nem lesz erős).
  5. Kb. 2-3 órát főzzük, de ez lehet kevesebb és több idő is, attól függ, milyen a hús, és milyen vastagok a zöldségek. A karfiol gyorsan megfő, úgyhogy hamarabb ki kell szedni.
  6. Mikor minden megfőtt, a zöldségeket és a húst is kiszedjük külön-külön tányérra egy szűrőlapát segítségével. A levest pedig leszűrjük egy másik fazékba.
  7. A levestésztát forrásban levő sós vízben kifőzzük. Tálaláskor mindent az asztalra teszünk, és mindenki szed magának, annyit és azt, amit szeretne. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 300 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 097
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves, húsleves tésztával, zöldséges húsleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

189
levescsont 1 kg
víz 5 l
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
burgonya 1 db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
káposztalevél 3 db
petrezselyem 1 csokor
zöldborsó 5 dkg
karfiol 1 kis fej
0 ízlés szerint
fekete bors 10 szem
köménymag 1 csipet
cérnametélt 25 dkg
hegyes erős paprika 1 közepes db