r
Nosalty Logó

Húsos csontleves cérnametélttel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Tábori József
Húsos csontleves cérnametélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1444 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 9 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1361.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    950 micro
  • β-karotin
    2343 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 179 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3013.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    10890.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1878 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    880 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7597 micro
  • β-karotin
    18744 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1180 micro
Összesen 1444 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 9 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsos csontot rakjuk fel főni, 10 l hideg vízben.
  2. A zöldséget, répát pucoljuk meg, vágjuk kétfelé. Karalábét, zellert szintúgy.
  3. A hagymáról csak a legkülső héját szedjük le, pucoljuk meg a fokhagymát, és mehet minden a levesbe.
  4. Az egészborsot, köményt, szegfűborsot, babérlevelet fűszertojásba rakjuk, ez is mehet.
  5. Ha a leves fölforrt, szedjük le a habját, utána csak annyira szabad főzni, épphogy peszeregjen!
  6. A paprikát, paradicsomot, gyufapaprikátkésőbb adjuk hozzá (kb. 1,5 óra).
  7. Az első sózás is ekkorra essen, ne hamarább!
  8. Ha minden megpuhult, leszűrjük a levest.A tészta főzéséhez kiszedünk kb. 0,5 l levest (a tetejét szoktam szedni; ha egy picit zsírosabb a leves, a tészta valahogy "semlegesíti").
  9. Mindig az elején tegyük hozzá az egész vízmennyiséget,ne kelljen utánatölteni, és természetesen fedő nélkül főzzük!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 364
  • Össznézettség: 64701
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 14.

Ajánló

Cérnametélttel vagy csigatésztával tudom ajánlani, s természetesen száraz erőspaprikával!!  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsos csontleves cérnametélttel
Tábori József 18 recept

Anyukám nagyon finom csontlevest tudott főzni, de Anyósom levese lekörözte! Talán onnan merítettem a csontleves készítésének tudományát, de már a családban az én levesem jön be. A cérnametélt házi készítésű,  nem én készítem, hanem Anyósom remekműve!  Marhacsontból is nagyon finom, de szerintem az drága. Nyáron szoktam rakni még bele 2 db kelkáposzta levelet.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Na, ezt nevezem én LEVESNEK! :-) Gratulálok!

Törölt felhasználó

Épp most f?zöm a levest,biztos nagyon fini lesz!Köszönöm!

pepecke

Isteni finom lett köszönet a receptért!!!

Tábori József

Igazán örülök hogy ízlett , ezért érdemes élni!!!!

Törölt felhasználó

Épp kerülgettem a fagyóban a húsos csontot, hogy mit is csináljak vele. Itt végre zöldségek is vannak benne. A korábban olvasottakban kevesebb zöldségféle volt. Én is teszek mindig krumplit is bele. Ez már olyan ízre, mint anyukám csinált. Én mindent zöldséget megeszek ami a levesben f?l. Rossz nézni amikor látom, hogy kidobják. Köszönet a receptért.

Tábori József

Igazán nincs mit, örülök hogy mások is tudják értékelni a VALÓDI hozzávalókat!! További jó f?z?cskézést.

Tarackos

Jó a recept,de 2kiló csonthoz 5l víz b?ven elegend?!

Tábori József

Mire megf?, elég szép mennyiség elf? bel?le és a tésztát is a levesben f?zöm ki. Nekem így vált be.

öten

" peszeregjen" :-) csodálatos a nyelvünk! Köszönöm, ma is tanultam valamit:-)

Törölt felhasználó

Nem igazán vagyok leveses, így a disznóölésb?l mindig a csont marad utoljára a fagyasztóban. Ma elhatároztam, hogy akkor is felhasználom, és egy igazán finom levest csinálok! :) Már mindjárt szedem le a habját... :) Köszi a gazdag hozzávalókért, ez hozta meg a kedvem ismét a leveshez! :)

Tábori József

Ennek igazán örülök, remélem nem okoz csalódást! Jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Nem okozott csalódást, S?t! B?séges, és igazán finom lett! :)

Tábori József

Nagyon örülök! :) :)

Törölt felhasználó

Így még nem készítettem. Kaptam combcsontot, de legközelebb még más húsos csont is megy bele. Különben finom és nagyon szép szín?, reggel óta már megf?tt. Köszi a receptet!

Tábori József

Örölök, jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek