Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos csontleves cérnametélttel

Húsos csontleves cérnametélttel
Húsos csontleves cérnametélttel
270 perc / előkészület: 30 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám nagyon finom csontlevest tudott főzni, de Anyósom levese lekörözte! Talán onnan merítettem a csontleves készítésének tudományát, de már a családban az én levesem jön be. A cérnametélt házi készítésű,  nem én készítem, hanem Anyósom remekműve! 
Marhacsontból is nagyon finom, de szerintem az drága. Nyáron szoktam rakni még bele 2 db kelkáposzta levelet.
 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Cérnametélttel vagy csigatésztával tudom ajánlani, s természetesen száraz erőspaprikával!!
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsos csontot  rakjuk fel főni, 10 l hideg vízben.
  2. A zöldséget, répát pucoljuk meg, vágjuk kétfelé. Karalábét, zellert szintúgy.
  3. A hagymáról csak a legkülső héját szedjük le, pucoljuk meg a fokhagymát, és mehet minden a levesbe.
  4. Az egészborsot, köményt, szegfűborsot, babérlevelet fűszertojásba rakjuk, ez is mehet.
  5. Ha a leves fölforrt, szedjük le a habját, utána csak annyira szabad főzni, épphogy peszeregjen!
  6. A paprikát, paradicsomot, gyufapaprikát később adjuk hozzá (kb. 1,5 óra).
  7. Az első sózás is ekkorra essen, ne hamarább!
  8. Ha minden megpuhult, leszűrjük a levest. A tészta főzéséhez kiszedünk kb. 0,5 l levest (a tetejét szoktam szedni; ha egy picit zsírosabb a leves, a tészta valahogy "semlegesíti").
  9. Mindig az elején tegyük hozzá az egész vízmennyiséget, ne kelljen  utánatölteni, és természetesen fedő nélkül főzzük!

  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 39 670
elküldve: 5
receptkönyvben: 149
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csontleves gazdagon húsos csonttal

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2013-10-08 09:30

Így még nem készítettem. Kaptam combcsontot, de legközelebb még más húsos csont is megy bele. Különben finom és nagyon szép színű, reggel óta már megfőtt. Köszi a receptet!

Dyke79
Dyke79 Tue, 2012-12-04 14:21

Nem igazán vagyok leveses, így a disznóölésből mindig a csont marad utoljára a fagyasztóban. Ma elhatároztam, hogy akkor is felhasználom, és egy igazán finom levest csinálok! :) Már mindjárt szedem le a habját... :) Köszi a gazdag hozzávalókért, ez hozta meg a kedvem ismét a leveshez! :)

Dyke79
Dyke79 Wed, 2012-12-05 19:09

Nem okozott csalódást, Sőt! Bőséges, és igazán finom lett! :)

öten
öten Sat, 2012-05-26 08:16

" peszeregjen" :-) csodálatos a nyelvünk! Köszönöm, ma is tanultam valamit:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-22 19:04

Épp kerülgettem a fagyóban a húsos csontot, hogy mit is csináljak vele. Itt végre zöldségek is vannak benne. A korábban olvasottakban kevesebb zöldségféle volt. Én is teszek mindig krumplit is bele. Ez már olyan ízre, mint anyukám csinált. Én mindent zöldséget megeszek ami a levesben fől. Rossz nézni amikor látom, hogy kidobják.
Köszönet a receptért.

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Sat, 2010-10-23 13:11

Igazán nincs mit, örülök hogy mások is tudják értékelni a VALÓDI hozzávalókat!!
További jó főzőcskézést.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-19 10:35

Épp most főzöm a levest,biztos nagyon fini lesz!Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-14 11:34

Na, ezt nevezem én LEVESNEK! :-)
Gratulálok!

179
sertéscsont 2.5 kg
sárgarépa 3 db
petrezselyem 3 szál
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
bors 20 szem
szegfűbors 1 kávéskanál
köménymag 1 csipet
babérlevél 2 db
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
paprika 1 db
paradicsom 1 db
hegyes erős paprika 3 db
0 ízlés szerint
cérnametélt 300 g
víz 10 l