Húsos csontleves cérnametélttel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Tábori József
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
313g sertéscsont0 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
23g karalábé4 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
13g paprika2 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g cérnametélt139 kcal
-
1250g víz0 kcal
Összesen
179
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2500g sertéscsont0 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
162g hegyes erős paprika36 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g cérnametélt1113 kcal
-
10000g víz0 kcal
Összesen
1444
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
18g sertéscsont0 kcal
-
1.7g sárgarépa1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1.3g karalábé0 kcal
-
1.1g zeller0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.2g vöröshagyma0 kcal
-
0.7g paprika0 kcal
-
0.7g paradicsom0 kcal
-
1.2g hegyes erős paprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g cérnametélt8 kcal
-
71.8g víz0 kcal
Összesen
9
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1361.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 950 micro
-
β-karotin 2343 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
179
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.7 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3013.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 621 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 1007 mg
-
Nátrium 764 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 10890.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1878 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 314 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 880 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7597 micro
-
β-karotin 18744 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 1180 micro
Összesen
1444
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
9
kcal
Hozzávalók
-
3 db sárgarépa
-
3 szál petrezselyem
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
20 szem bors
-
1 kávéskanál szegfűbors
-
1 csipet köménymag
-
2 db babérlevél
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
3 db hegyes erős paprika
-
só ízlés szerint
-
300 g cérnametélt
-
10 l víz
Elkészítés
- A húsos csontot rakjuk fel főni, 10 l hideg vízben.
- A zöldséget, répát pucoljuk meg, vágjuk kétfelé. Karalábét, zellert szintúgy.
- A hagymáról csak a legkülső héját szedjük le, pucoljuk meg a fokhagymát, és mehet minden a levesbe.
- Az egészborsot, köményt, szegfűborsot, babérlevelet fűszertojásba rakjuk, ez is mehet.
- Ha a leves fölforrt, szedjük le a habját, utána csak annyira szabad főzni, épphogy peszeregjen!
- A paprikát, paradicsomot, gyufapaprikátkésőbb adjuk hozzá (kb. 1,5 óra).
- Az első sózás is ekkorra essen, ne hamarább!
- Ha minden megpuhult, leszűrjük a levest.A tészta főzéséhez kiszedünk kb. 0,5 l levest (a tetejét szoktam szedni; ha egy picit zsírosabb a leves, a tészta valahogy "semlegesíti").
- Mindig az elején tegyük hozzá az egész vízmennyiséget,ne kelljen utánatölteni, és természetesen fedő nélkül főzzük!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 210
- Össznézettség: 95880
- Feltöltés dátuma: 2010. február 14.
Ajánló
Cérnametélttel vagy csigatésztával tudom ajánlani, s természetesen száraz erőspaprikával!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tábori József
18 recept
Anyukám nagyon finom csontlevest tudott főzni, de Anyósom levese lekörözte! Talán onnan merítettem a csontleves készítésének tudományát, de már a családban az én levesem jön be. A cérnametélt házi készítésű, nem én készítem, hanem Anyósom remekműve! Marhacsontból is nagyon finom, de szerintem az drága. Nyáron szoktam rakni még bele 2 db kelkáposzta levelet.