r
Nosalty Logó

Húsos csontleves cérnametélttel

Tábori József
Húsos csontleves cérnametélttel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

179
Kalória
6.5g
Fehérje
37.3g
Szénhidrát
0.8g
Zsír
1361.4g
Víz
-
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1444 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 9 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1361.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    950 micro
  • β-karotin
    2343 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 179 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3013.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    10890.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1878 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    880 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7597 micro
  • β-karotin
    18744 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1180 micro
Összesen 1444 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 9 kcal

Elkészítés

  1. A húsos csontot rakjuk fel főni, 10 l hideg vízben.
  2. A zöldséget, répát pucoljuk meg, vágjuk kétfelé. Karalábét, zellert szintúgy.
  3. A hagymáról csak a legkülső héját szedjük le, pucoljuk meg a fokhagymát, és mehet minden a levesbe.
  4. Az egészborsot, köményt, szegfűborsot, babérlevelet fűszertojásba rakjuk, ez is mehet.
  5. Ha a leves fölforrt, szedjük le a habját, utána csak annyira szabad főzni, épphogy peszeregjen!
  6. A paprikát, paradicsomot, gyufapaprikátkésőbb adjuk hozzá (kb. 1,5 óra).
  7. Az első sózás is ekkorra essen, ne hamarább!
  8. Ha minden megpuhult, leszűrjük a levest.A tészta főzéséhez kiszedünk kb. 0,5 l levest (a tetejét szoktam szedni; ha egy picit zsírosabb a leves, a tészta valahogy "semlegesíti").
  9. Mindig az elején tegyük hozzá az egész vízmennyiséget,ne kelljen utánatölteni, és természetesen fedő nélkül főzzük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 240 p

Anyukám nagyon finom csontlevest tudott főzni, de Anyósom levese lekörözte! Talán onnan merítettem a csontleves készítésének tudományát, de már a családban az én levesem jön be. A cérnametélt házi készítésű,  nem én készítem, hanem Anyósom remekműve!  Marhacsontból is nagyon finom, de szerintem az drága. Nyáron szoktam rakni még bele 2 db kelkáposzta levelet.  

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...