r
Nosalty Logó

Olcsó házi húsleves csirkeszárnnyal

NS
Olcsó házi húsleves csirkeszárnnyal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

232
Kalória
13.4g
Fehérje
26.7g
Szénhidrát
7.9g
Zsír
351.3g
Víz
55.2g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1861 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    633 micro
  • β-karotin
    1873 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7479.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    5304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2810.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1495 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    878 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5063 micro
  • β-karotin
    14986 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    4297 micro
Összesen 1861 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. Először megtisztítjuk a csirkeszárnyat, levágjuk a végeit, és még félbevágjuk a porc mentén. Beletesszük a fazékba, annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, és beledobjuk a húsleveskockákat és egy nagy csipet borsot is, 30 percig fedő alatt főzzük. (Azért használok marhahús ízesítésű leveskockát, mert sokkal fűszeresebb mint a többi, de ezt mindenki maga dönti el, mit szeret.)
  2. Míg fő a hús, addig megpucoljuk a zöldségeket, a paradicsomot is (répát karikázzuk, a zellert kockázzuk, a paradicsomot egészben hagyjuk), én szoktam lefagyasztani kelkáposztát, mert mindig marad, és levesekbe kitűnően jó plusz ízt ad. Káposztából egy szeletet levágunk, és azt még félbe.
  3. Ha letelt a 30 perc, beletesszük a zöldségeket és az apróra vágott petrezselymet (egy kis levelet menekítsünk meg díszítés gyanánt), és felöntjük annyi vízzel, hogy ugyan csak ellepjen mindent, takarék lángon még 1,5 órán keresztül fedő alatt készre főzzük. Ha kell, utánaízesítünk, és melegen cérnametélttel tálaljuk.
  4. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p

Olcsó és kiadós, sokszor nem is szoktunk utána főételt enni, mert annyira laktató.:)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...