Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgolyók házi zöldcurry-szószban

Húsgolyók házi zöldcurry-szószban
Húsgolyók házi zöldcurry-szószban
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A curry paszta az egyik legjobb találmány, mivel könnyen és gyorsan lehet vele bármilyen ázsiai fogást ízesíteni. Nyugodtan beszerezhtjük készen is, de még finomabb, ha mi magunk dobjuk össze, pláne hogy csak az összes hozzávalót robotgépbe pakoljuk, pürésítjük és kész is. Hűtőben egy hétig vígan elvan, de kiporciózva a fagyasztóba pakolva akár három hónapig is eláll!

hozzávalók / 4 adag

A curry pasztához

A húsgolyóhoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A curry pasztához

  1. Tegyük késes betűt robotgépbe a chilit, a feldarabolt citromfüvet, a megtisztított és nagyobb darabokra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért.
  2. Adjuk hozzá a fűszereket, a korianderzöldet végül peedig a halszószt és a cukrot, majd az egészet pürésítsük. Ha elkészült tegyük félre.

A húsgolyóhoz

  1. A húsgolyóhoz reszeljük a gyömbért és a fokhagymát a darált húsba, majd adjuk hozzá a finomra vágott újahgymát is.
  2. Fűszerezzük fekete borssal, adjuk hozzá a tojást és a halszóstz, majd annyi panko morzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  3. Gömbölyítsünk belőle diónyi nagyságú húsgolyókat.

A mártáshoz

  1. Az olajat hevítsük fel egy nagyobb serpenyőben és süssük meg rajta a húsgolyókat.
  2. Ha elkészültek, szedjük ki a serpenyőből, majd adjunk hozzá három evőkanállal a currypasztából és öntsük fel a kókusztejjel és az alaplével.
  3. Forraljuk össze, tegyük vissza a húsgolyókat és főzzük jó sűrűre, közben a húsgolyók is jól átsülnek.
  4. Párolt rizzsel és pirított zöldségekkel tálaljuk
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 598
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

361
chili 3 db
fenyérfű 2 szál
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
koriander 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
koriander 1 csokor
halszósz 2 ek
cukor 1 teáskanál
darált marhahús 350 g
gyömbér 2 cm
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
panko 2 ek
halszósz 1.5 ek
curry paszta 3 ek
napraforgó olaj 2 ek
kókusztej 2.5 dl
alaplé 2 dl
limelé 1 lime-ból nyert