Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai currys csirkeragu

Thai currys csirkeragu
Thai currys csirkeragu
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csempésszetek egy kis izgalmat és melegséget a konyhába ezzel a pikáns thai kókusztejszínes, currys raguval. Csirkemell helyett sovány sertéshússal, pulykamellel vagy hús nélkül is elkészíthetitek, a lényeg, hogy curry, kókusztej és sok-sok színes zöldség legyen benne!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsit lefújunk olajspray-vel, vagy kevés olajjal lekenjük, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük az édesburgonyát.
  2. A raguhoz a kaliforniai paprikát és a sárgarépát, a húst felcsíkozzuk. A húst sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. Az újhagymát és a zöldpaprikát felkarikázzuk.
  3. Egy nagyobb wokban kevés olajat hevítünk, és a húst megpirítjuk. Ezután a húst kiszedjük a wokból és félretesszük. A wokba ismét néhány csepp olajat öntünk, majd beletesszük a lereszelt fokhagymát és gyömbért, és 1-2 percig pirítjuk őket. Ezután hozzáadjuk a currypasztát és a kókusztejet, valamint kb. 1 dl vizet, és néhány percig forraljuk. Ha nagyon besűrűsödne, adjunk hozzá kevés vizet. Ezután a szószhoz adjuk a vékonyra felcsíkozott sárgarépát, és a wokot lefedve kb. 5 percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a félretett húst, a kaliforniai paprikát, az újhagymát és a zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a zöldborsót és végül a spenótot is. Ezután már kb. csak 1 percig főzzük a ragut, a lényeg, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak, ne főzzük őket puhára.
  5. A currys ragura kevés limelét facsarunk, és a sült édesburgonyával és friss spenótlevelekkel tálaljuk. Tésztával vagy rizzsel is finom.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 4 732
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

400
csirkemell filé 40 dkg
kókusztej 2 dl
piros curry paszta 1 ek
gyömbér 5 cm
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
sárga kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
újhagyma 1 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
zöldborsó 10 dkg
spenót 10 dkg
édesburgonya 2 db
limelé 1 lime-ból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek