r
Nosalty Logó

Hideg csirkemájpástétom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hideg csirkemájpástétom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2476 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9960 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1503 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9903 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 2152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1584 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, felaprított vöröshagymát és fokhagymát 5 dkg vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, hogy az aromák, illóolajok felszabaduljanak belőlük.
  2. Néhány keverés után a hagymához adjuk a csirkemájat, és oldalanként 3-3 és fél percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a konyakot, és 1-2 percig pároljuk. (Az ujjunkkal vagy fakanállal nyomjuk meg a májat, ha még puha, de már nem jön véres lé belőle, akkor lesz jó a máj, és krémes a pástétom. Ha tovább sütjük, szárazabb darabosabb, kissé rusztikusabb lesz a pástétom. Mindenki ízlése szerint készítse.)
  3. A sült csirkemájat melegen turmixoljuk, közben apránként hozzáadjuk a 10 dkg vajat, és ha szükséges ízesítjük.
  4. Az így kapott pástétomot porcelán- vagy kerámiatálkákba töltjük, lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. Miután lehűlt a pástétom, a tetejére öntjük az olvasztott, de nem forró tisztított vajat.
  6. A sós lében eltett kapribogyóról leitatjuk a nedvességet, és a felső, tisztított vajas rétegbe szórjuk.
  7. Hagyjuk megdermedni, majd a pástétomot lefedve, hűtőben tároljuk. 1 hétig eltartható.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 22571
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Ajánló

Ízesíthetjük, és díszíthetjük kapribogyóval, friss zöldfűszerekkel, savanyú uborkával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hideg csirkemájpástétom kiváló előétel vendégváráskor, de egy reggelit vagy vacsorát is ünnepivé varázsolhatunk vele. Könnyen elkészíthető, kiadós fogás. A pástétomot tisztított vajjal fedjük, és egyben légmentesen lezárjuk. (A tisztított vaj készítéséről néhány fázisfotó itt, míg a pástétom készítéséről fázisfotók itt láthatóak.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?