Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájkrém házilag 4.

Csirkemájkrém házilag 4.
Csirkemájkrém házilag 4.
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mélyhűtött májat vásároltam, és túl nagy adagokban volt lefagyasztva. Készült rántott máj, de még így is sok maradt. Mivel imádom a májkrémet, gondoltam kipróbálom a házi készítésű formáját is. Ugyan nem olyan ízű, mint az apukám által készített (mondjuk, az sertésmájból készül) házi májpástétom, de így is beváltotta a hozzá fűzött reményeimet :).
Én ugyan még nem próbáltam, de gondolom, bármilyen májból elkészíthető.
Pár napig jól eltartható lefedve a hűtőben.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemájkrémhez

A díszítéshez és tálaláshoz

ajánlat

Amikor már unjuk a felvágottakat ...
Hidegtálak készítéséhez is kiváló. Partikon pirítóssal tökéletes előétel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük. Amikor már elég meleg, megsütjük benne a májat. Nem szabad kiszárítani, de ügyeljünk arra is, hogy átsüljön. Amikor elkészült, kiszedjük az olajból, és egy tálba rakjuk.
  2. A hagymát felvágjuk.
  3. A májhoz adjuk a hagymát és a fűszereket.
  4. Összeturmixoljuk, és a hűtőbe tesszük hűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 765
elküldve: 2
receptkönyvben: 227
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Panyitimi

Mióta szakács: 2008.12.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majorannás csirkemáj-pástétom, mustáros-majorannás csirkemájpástétom, házi csirkemáj-pástétom

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

277
csirkemáj 50 dkg
napraforgó olaj 4 ek
majoranna 1 tk
0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
kenyér 1 szelet
paradicsom 1 db
csírák 1 teáskanál