Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hatlisztes kenyér

Hatlisztes kenyér
Hatlisztes kenyér
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt mindig megtalálom a receptjeimet. :-)))

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztő futtatásához meglangyosítjuk a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A liszteket egy tálba szitáljuk, összekeverjük szárazon a sóval és a felfuttatott élesztővel, a langyos vízzel, és megdagasztjuk.
  3. Letakarjuk 3-4 órára.
  4. Majd sütőformába tesszük, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben másfél órát sütjük.
  5. Ha kihűlt, vékonyan felszeljük. Ebből a mennyiségből 1 kg-os kenyér lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 10*25 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 153
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bejja

Mióta szakács: 2012.03.21.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kenyér hatféle lisztből, kenyér, különleges kenyér sokféle lisztből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

315
rozsliszt 20 dkg
graham-liszt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
árpaliszt 10 dkg
hajdinaliszt 10 dkg
durumliszt 10 dkg
zabkorpa 10 g
élesztő 2.5 dkg
3 kávéskanál
tej 1 dl
víz 6 dl