Nosalty Logó

Uzsonnakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Uzsonnakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 611 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2443 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 239 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 611 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4651.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    2950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2443 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben csomómentesre keverünk 1 ek lisztet, 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a meglangyosított joghurtot, a szőlőmagolajat, és a tejjel alaposan kidolgozzuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk, és derelyemetszővel 8 négyzetté vágjuk.
  4. A tésztalapokat egyenként lazán feltekerjük amolyan kis tésztarudakká, és kikent, szögletes jénaiba vagy magas falú tepsibe rakjuk, hogy összeérjenek. Ahol összeérnek, olajjal megkenjük az oldalukat, különben nem lehet majd szétválasztani őket. A tetejüket szintén megkenjük. Így pihentetjük 20-30 percig, hogy kicsit megkeljenek.
  5. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  6. A jénaiból kivéve deszkán hagyjuk kihűlni.
  7. A közben szeletekké vált tésztarudakból leválasztunk, kettévágjuk, mint egy zsemlét, és már készülhet is a szendvics.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 17X27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4653
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

A tésztát kétszer olyan szélesre és 3-4-szer olyan hosszúra nyújtsuk, mint a sütőalkalmatosságunk szélessége. Így egyszer hosszában végigvágva, majd ezeket a csíkokat felnégyelve pont jó méretű négyzeteket kapunk.

Receptkategóriák

A "Mit süssek, zsemlét vagy kiflit, netalántán kenyeret?" dilemmámból született ez az uzsonnakenyér. A szeletek leválaszthatók, és vastagságukban még kettévághatók, így csinos kis téglalap alakú szendvicseket készíthetünk belőlük. Nagyon finom!

Hozzászólások

Aval

Ez ki lesz próbálva! Meddig áll el kb?

Fahéj

Hát azt nem tudom, mert mi 3 nap alatt megettük. De addig friss és puha maradt, természetesen be volt zacskózva. Most folyamatosan ezt sütöm, és még nem csalódtunk benne. Joghurt helyett tejföllel készítve is nagyon ott van! :)

Törölt felhasználó

Ez nagyon jól néz ki! :)

Fahéj

Köszi! :)

bakfitty

Tetszik! Ki fogom én is próbálni! Köszi a receptet Fahéj!

Fahéj

Igazán nincs mit! Örülök, hogy tetszik. :)

Éva-Anyóca

Kedves Éva-Fahéj! Jaj de csodás, köszönöm, ki fogom próbálni, eddig nagyon örültek az én sütötte kenyereknek, péksütiknek, ez is amilyen guszta, annyira fincsi lehet, és egy gonddal kevesebb: mi legyen a tízórai ? A bolti kenyeret mérhetetlenül unják,a péksütiket is, na meg az nem is kenyér...:-( Köszönet érte.:-O Szép napot és hetet kívánok! Éva-Anyóca

Fahéj

Kedves Éva-Anyóca! Ez nagyon finom kenyér! :) Én se veszek boltban, hacsak megtehetem, sütök magunknak. És érdekes módon, azt sose kell kidobni, még ha kicsit száraz is már, akkor is jobb, mint a bolti. Neked is szép napokat! Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Már kel a tészta, csak annyi kérdésem lenne,hogy kb. hány fokon és milyen módon (alul-felül sütés,légkeverés,stb.) sütötted? El?re is köszönöm a válaszodat!:)

Fahéj

H?légkeveréssel 180 fokon. Remélem, még id?ben ment a válasz. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Teljesen,pont most kapcsolom be a süt?t!:) Mégegyszer köszönöm a gyors választ!:) Szép napot!

Évi néni

Kedves Fahéj! Isteni a recepted, mint mindig. Pont a fogamra való. Én is az iskolai tízóraival kínlódom nap mint nap. Nagyon jókor jött. Hasonlít a fantasztikus tépeget?shöz. Jól látom, neked is a kelt tészták, kenyerek a kedvenceid? Köszönöm. Üdv: Évi néni

Fahéj

Kedves Évi néni! Igen, jól látod. :) A kelt tészta a mindenem, sajnos... Mert ugye nem a legjobb, ha azzal tömjük magunkat. De mit tegyek, imádom. Az a puha belseje, a finom illata, az íze, hogy annyi féle lehet, és mégis hasonló. Ez különösen finom, és tejföllel készítve is fenséges. És valóban, hasonlít kicsit a tépked?sre, de én inkább egy agyonnyomott buktához hasonlítanám, persze töltelék nélkül. :)) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

De jókép? ki ez a kenyered is! Mindenképp meg kell sütnöm. Mivel végre van régóta áhított tökmagolajam, azt fogom belecsempészni. Köszi ismét! Puszi: Gabi

Fahéj

Szia Gabikám! Hát újra itthon? ;) A tökmagolajtól lehet, egy pöttyet zöldes lesz a tészta, de ha nem zavar, akkor semmi baj. :) Fincsi kenyér ez, akármilyen olajjal is készül. Mi nagyon megszerettük. Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Drága Éva! Megsütöttem, és elájultunk! Hihetetlenül finom! Picit módosítottam rajta, mivel nem volt itthon joghurt, ill. a már korábban jelzett tökmagolajat tettem bele és kenyérlisztb?l csináltam. Nem lett ám zöld pöttyös. :-DDD Az olajat elkevertem a tejfölben. Ez a kenyeredez is sokszor megsütöm majd. Köszi érte! Puszi: Gabi UI: Most látom, h. tejfölt is javasoltál valakinek. Én ezt nem is láttam eddig. :-)))

Fahéj

Szia Gabi! Örülök, hogy ízlik. Én is készítem azóta, szinte folyamatosan ezt sütöm, annyira fincsire sikerül mindig. És nagyon szeretem benne, hogy könny? bel?le szendvicset készíteni. Szóval büszke vagyok rá, mint szülöttemre :)), még ha nem is az a nagyon extra találmány. :)) Puszi: Éva

Bató Edit

Évikém, hát ez fantasztikus, puha, finom, isteni! Egy nagy baja van, hogy alig lehet abbahagyni. :)) Puszi, Edit

Fahéj

Kedves Edit! Örülök, ha ízlik! Tényleg nagyon fogyós kenyér, de sebaj, amíg m?ködik a süt?, és van id? "összedobni" a tésztát. :) Puszi: Éva

Mercedes

Éva,ez a kenyér nagyon gusztusos.Tudni kell rólam,hogy nem vagyok fehér kenyér párti,jobb szeretem a pur-purt illetve a molkét,viszont magyaros ételekhez,mint pl.a gulyásleveshez vagy krumplifözelékhez csakis fehéret eszem,úgyhogy ha magyaros ételt fogok fözni,mindenképp megsütöm a kenyeredet.Most diétázom,de ami késik nem múlik:)Üdv:Merci

Fahéj

Örülök, hogy azért megsütöd! Fincsi nagyon, egy kissé a kalácsot idézi, csak sósan. Szép estét: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Ez nagyszer? recept, gratulálok Neked, hogy ilyen "találmányaid" vannak! Egyszer? elkészíteni, és az ízér?l csak annyit, hogy nemrég - 22:00-kor!!! - nem tudtam ellenállni az illat-és látvány kísértésének, pedig én azért odafigyelek az alakomra. Sebaj, majd holnap "megbüntetem magam", és csak vizet iszom.... ;) Nemsokára hazaér a férjem is, ?t sem lesz nehéz rábeszélni egy kóstolóra. És ezúttal tolmácsolom Neked az ? elismerését is, amit a jól bevált receptjeidért begy?jtök!:) Köszönöm! Andi

Fahéj

Kedves Andi! Én köszönöm az elismerést! :) Nem szeretem magam dicsérni, de ez a kenyér egyszer?sége ellenére most nagyon bejött. Mi is imádjuk. Sok jó sütést-f?zést kívánok Neked: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Itt ülök egy zacskó szalalkáli mellett, sütném a skót krémesedet, de sikerült jól megbetegednem, úgyhogy nem merek belefogni. :( Viszont nézel?dni betegen is lehet, így láttam meg ezt a guszta kenyérféleséget itt. Csak sehogyan sem értem, hogyan kell feltekerni, mit?l lesz ilyen szelet-szer?, szépséges? Gondolom, nem úgy, mint mondjuk a kakaóscsigát, fogalmam nincs, pedig már 3x elolvastam. Persze lehet, hogy a láztól nem bírom felfogni. :))

Fahéj

Kedves Marigold! El?ször is gyors gyógyulást kívánok!!! Mert betegen sütni-f?zni, az maga a pokol. A kenyér pedig így készül: Kinyújtjuk és lapokra vágjuk a tésztát. Aztán a lapokat csak úgy feltekerjük, hasonlóan, mint a buktánál, csak nem teszünk bele semmit. Más szóval felsodorjuk, mint a palacsintát, és úgy is fog kinézni, mint egy rövidebb, dundi palacsinta. Kb 15 cm hosszú hengerek lesznek. Ezeket tesszük egymás mellé egy jénaiba, de közben olajjal bekenjük a hengereket, hogy ne süljenek össze. Remélem, ha meggyógyulsz, megsütöd ezt a finom kenyérkét. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Köszi szépen, akkor értem :) Megsütöm, a skót krémessel egyetemben! :) Betegen sütni-f?zni nem élvezet, ma nem is készül semmi nálam, sajnos. Üdv, Mariann

FarkasAni

Kedves Fahéj! Most sült ki. Élképeszt?, valami gyönyör?séges lett. Rozslisztet is tettem bele. a tetejét tejfölben elkevert tojással kentem meg. Köszönöm! :) Ani

Fahéj

Nagyon-nagyon szívesen! örülök, hogy sikerült. Remélem, ízleni is fog. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Nagyon finom kenyér, tegnap próbáltam ki este 8-kor ezt majszoltuk a párommal :) Ma megsütöm még egyszer :) És adom tovább a receptet anyukámnak :) Köszi a receptet :)

Fahéj

Örülök, hogy ízlik és jól esik, hogy még tovább is adtad, és nem is akárkinek. :) Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek