Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uzsonnakenyér

Uzsonnakenyér
Uzsonnakenyér
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "Mit süssek, zsemlét vagy kiflit, netalántán kenyeret?" dilemmámból született ez az uzsonnakenyér. A szeletek leválaszthatók, és vastagságukban még kettévághatók, így csinos kis téglalap alakú szendvicseket készíthetünk belőlük. Nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tésztát kétszer olyan szélesre és 3-4-szer olyan hosszúra nyújtsuk, mint a sütőalkalmatosságunk szélessége. Így egyszer hosszában végigvágva, majd ezeket a csíkokat felnégyelve pont jó méretű négyzeteket kapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben csomómentesre keverünk 1 ek lisztet, 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a meglangyosított joghurtot, a szőlőmagolajat, és a tejjel alaposan kidolgozzuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk, és derelyemetszővel 8 négyzetté vágjuk.
  4. A tésztalapokat egyenként lazán feltekerjük amolyan kis tésztarudakká, és kikent, szögletes jénaiba vagy magas falú tepsibe rakjuk, hogy összeérjenek. Ahol összeérnek, olajjal megkenjük az oldalukat, különben nem lehet majd szétválasztani őket. A tetejüket szintén megkenjük. Így pihentetjük 20-30 percig, hogy kicsit megkeljenek.
  5. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  6. A jénaiból kivéve deszkán hagyjuk kihűlni.
  7. A közben szeletekké vált tésztarudakból leválasztunk, kettévágjuk, mint egy zsemlét, és már készülhet is a szendvics.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 17X27 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 356
elküldve: 3
receptkönyvben: 278
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

joghurtos kenyér, szendvicskenyér, szeletben sült kenyér

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubuka6
Juditka26 / Bubuka6 Fri, 2014-02-14 12:41

Nagyon finom kenyér, tegnap próbáltam ki este 8-kor ezt majszoltuk a párommal :)
Ma megsütöm még egyszer :) És adom tovább a receptet anyukámnak :)

Köszi a receptet :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-02-15 11:00

Örülök, hogy ízlik és jól esik, hogy még tovább is adtad, és nem is akárkinek. :)
Üdv: Fahéj

Farkas Ani
FarkasAni / Farkas Ani Sat, 2013-01-12 15:36

Kedves Fahéj!

Most sült ki. Élképesztő, valami gyönyörűséges lett. Rozslisztet is tettem bele. a tetejét tejfölben elkevert tojással kentem meg. Köszönöm! :)

Ani

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-01-12 19:42

Nagyon-nagyon szívesen! örülök, hogy sikerült. Remélem, ízleni is fog.
Üdv: Fahéj

Marigold
Marigold / Marigold Sat, 2012-09-29 20:18

Kedves Fahéj!
Itt ülök egy zacskó szalalkáli mellett, sütném a skót krémesedet, de sikerült jól megbetegednem, úgyhogy nem merek belefogni. :(
Viszont nézelődni betegen is lehet, így láttam meg ezt a guszta kenyérféleséget itt. Csak sehogyan sem értem, hogyan kell feltekerni, mitől lesz ilyen szelet-szerű, szépséges? Gondolom, nem úgy, mint mondjuk a kakaóscsigát, fogalmam nincs, pedig már 3x elolvastam. Persze lehet, hogy a láztól nem bírom felfogni. :))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-09-30 10:13

Kedves Marigold!
Először is gyors gyógyulást kívánok!!! Mert betegen sütni-főzni, az maga a pokol.
A kenyér pedig így készül: Kinyújtjuk és lapokra vágjuk a tésztát. Aztán a lapokat csak úgy feltekerjük, hasonlóan, mint a buktánál, csak nem teszünk bele semmit. Más szóval felsodorjuk, mint a palacsintát, és úgy is fog kinézni, mint egy rövidebb, dundi palacsinta. Kb 15 cm hosszú hengerek lesznek. Ezeket tesszük egymás mellé egy jénaiba, de közben olajjal bekenjük a hengereket, hogy ne süljenek össze. Remélem, ha meggyógyulsz, megsütöd ezt a finom kenyérkét.
Üdv: Fahéj

Marigold
Marigold / Marigold Sun, 2012-09-30 15:06

Kedves Fahéj!
Köszi szépen, akkor értem :)
Megsütöm, a skót krémessel egyetemben! :)
Betegen sütni-főzni nem élvezet, ma nem is készül semmi nálam, sajnos.
Üdv,
Mariann

andilawyer
andilawyer Wed, 2012-09-26 22:55

Kedves Fahéj!

Ez nagyszerű recept, gratulálok Neked, hogy ilyen "találmányaid" vannak! Egyszerű elkészíteni, és az ízéről csak annyit, hogy nemrég - 22:00-kor!!! - nem tudtam ellenállni az illat-és látvány kísértésének, pedig én azért odafigyelek az alakomra. Sebaj, majd holnap "megbüntetem magam", és csak vizet iszom.... ;) Nemsokára hazaér a férjem is, őt sem lesz nehéz rábeszélni egy kóstolóra. És ezúttal tolmácsolom Neked az Ő elismerését is, amit a jól bevált receptjeidért begyűjtök!:)
Köszönöm!
Andi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-09-27 17:35

Kedves Andi!
Én köszönöm az elismerést! :) Nem szeretem magam dicsérni, de ez a kenyér egyszerűsége ellenére most nagyon bejött. Mi is imádjuk.
Sok jó sütést-főzést kívánok Neked: Fahéj

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2012-09-25 22:07

Éva,ez a kenyér nagyon gusztusos.Tudni kell rólam,hogy nem vagyok fehér kenyér párti,jobb szeretem a pur-purt illetve a molkét,viszont magyaros ételekhez,mint pl.a gulyásleveshez vagy krumplifözelékhez csakis fehéret eszem,úgyhogy ha magyaros ételt fogok fözni,mindenképp megsütöm a kenyeredet.Most diétázom,de ami késik nem múlik:)Üdv:Merci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-09-26 17:18

Örülök, hogy azért megsütöd! Fincsi nagyon, egy kissé a kalácsot idézi, csak sósan.
Szép estét: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2012-09-20 09:42

Évikém, hát ez fantasztikus, puha, finom, isteni! Egy nagy baja van, hogy alig lehet abbahagyni. :))
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-09-20 12:03

Kedves Edit!
Örülök, ha ízlik! Tényleg nagyon fogyós kenyér, de sebaj, amíg működik a sütő, és van idő "összedobni" a tésztát. :)
Puszi: Éva

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2012-09-19 11:14

Drága Éva! Megsütöttem, és elájultunk! Hihetetlenül finom! Picit módosítottam rajta, mivel nem volt itthon joghurt, ill. a már korábban jelzett tökmagolajat tettem bele és kenyérlisztből csináltam. Nem lett ám zöld pöttyös. :-DDD Az olajat elkevertem a tejfölben. Ez a kenyeredez is sokszor megsütöm majd. Köszi érte! Puszi: Gabi UI: Most látom, h. tejfölt is javasoltál valakinek. Én ezt nem is láttam eddig. :-)))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-09-19 12:16

Szia Gabi!
Örülök, hogy ízlik. Én is készítem azóta, szinte folyamatosan ezt sütöm, annyira fincsire sikerül mindig. És nagyon szeretem benne, hogy könnyű belőle szendvicset készíteni. Szóval büszke vagyok rá, mint szülöttemre :)), még ha nem is az a nagyon extra találmány. :))
Puszi: Éva

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2012-09-15 16:43

De jóképű ki ez a kenyered is! Mindenképp meg kell sütnöm. Mivel végre van régóta áhított tökmagolajam, azt fogom belecsempészni. Köszi ismét! Puszi: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-09-15 21:05

Szia Gabikám! Hát újra itthon? ;)
A tökmagolajtól lehet, egy pöttyet zöldes lesz a tészta, de ha nem zavar, akkor semmi baj. :) Fincsi kenyér ez, akármilyen olajjal is készül. Mi nagyon megszerettük.
Puszi: Éva

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-09-12 16:49

Kedves Fahéj!
Isteni a recepted, mint mindig. Pont a fogamra való. Én is az iskolai tízóraival kínlódom nap mint nap. Nagyon jókor jött. Hasonlít a fantasztikus tépegetőshöz. Jól látom, neked is a kelt tészták, kenyerek a kedvenceid? Köszönöm. Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-09-12 17:32

Kedves Évi néni!
Igen, jól látod. :) A kelt tészta a mindenem, sajnos... Mert ugye nem a legjobb, ha azzal tömjük magunkat. De mit tegyek, imádom. Az a puha belseje, a finom illata, az íze, hogy annyi féle lehet, és mégis hasonló. Ez különösen finom, és tejföllel készítve is fenséges. És valóban, hasonlít kicsit a tépkedősre, de én inkább egy agyonnyomott buktához hasonlítanám, persze töltelék nélkül. :))
Üdv: Fahéj

moszilvi
moszilvi Wed, 2012-09-12 11:19

Kedves Fahéj!

Már kel a tészta, csak annyi kérdésem lenne,hogy kb. hány fokon és milyen módon (alul-felül sütés,légkeverés,stb.) sütötted?

Előre is köszönöm a válaszodat!:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-09-12 12:14

Hőlégkeveréssel 180 fokon. Remélem, még időben ment a válasz.
Üdv: Fahéj

moszilvi
moszilvi Wed, 2012-09-12 12:37

Teljesen,pont most kapcsolom be a sütőt!:)

Mégegyszer köszönöm a gyors választ!:)

Szép napot!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-09-12 07:47

Kedves Éva-Fahéj!

Jaj de csodás, köszönöm, ki fogom próbálni, eddig nagyon örültek az én sütötte kenyereknek, péksütiknek, ez is amilyen guszta, annyira fincsi lehet, és egy gonddal kevesebb: mi legyen a tízórai ? A bolti kenyeret mérhetetlenül unják,a péksütiket is, na meg az nem is kenyér...:-(
Köszönet érte.:-O
Szép napot és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-09-12 09:28

Kedves Éva-Anyóca!
Ez nagyon finom kenyér! :) Én se veszek boltban, hacsak megtehetem, sütök magunknak. És érdekes módon, azt sose kell kidobni, még ha kicsit száraz is már, akkor is jobb, mint a bolti.
Neked is szép napokat! Fahéj

bakfitty
bakfitty Tue, 2012-09-11 21:08

Tetszik! Ki fogom én is próbálni! Köszi a receptet Fahéj!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-09-11 17:30

Hát azt nem tudom, mert mi 3 nap alatt megettük. De addig friss és puha maradt, természetesen be volt zacskózva. Most folyamatosan ezt sütöm, és még nem csalódtunk benne. Joghurt helyett tejföllel készítve is nagyon ott van! :)

611
finomliszt 50 dkg
1 tk
cukor 1 teáskanál
élesztő 2.5 dkg
tej 3 dl
joghurt 1.5 dl
szőlőmagolaj 2 ek
napraforgó olaj 2 ek