r
Nosalty Logó

Fougasse Glaser konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Fougasse Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 289 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1732 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 289 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1732 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval egy keverőtálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk. Az élesztőt krémesre keverjük kb. 4 ek vízzel. Az élesztős masszát a maradék vízzel és az olajjal a mélyedésbe öntjük, és lágy tésztává dagasztjuk. Lisztezett felületen kb. 8-10 percig gyúrjuk, míg a tészta egyenletes és rugalmas lesz.
  2. A tésztát egy kiolajozott tálba tesszük, lefedjük egy enyhén megolajozott fóliával, és meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni, míg a tészta duplájára nem nő.
  3. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett munkalapra, és dögönyözzük át, majd osszuk 2 egyforma részre.
  4. Az egyik cipót nyújtsuk kb. 28x15 cm-es téglalappá. Éles késsel négyszer átlósan vágjuk be majdnem a széléig. Húzogassuk szét a tésztát, hogy egy létrára hasonlítson.
  5. A másik cipót formázzuk egy kb. 25 cm hosszú ovális lepénnyé. Éles késsel vágjunk bele oldalanként 3-3 átlós hasítékot, és húzzuk szét, hogy szétnyíljanak.
  6. Helyezzük a két kenyeret egy sütőpapírral bélelt tepsibe, fedjük le enyhén megolajozott fóliával, és meleg helyen hagyjuk kb. 30-45 percig kelni.
  7. A két lepényt kenjük meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg a fűszerekkel. Toljuk be a 220 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig, míg megpirulnak.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 711
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Receptkategóriák

Fougasse egy rácsozatos lepény Dél-Franciaországból. Készíthetjük simán, vagy gyúrhatunk a tésztához tetszés szerint szeletekre vágott aszalt paradicsomot, morzsolt Roquefortot, 4-be vágott magnélküli fekete olajbogyót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek