Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fougasse Glaser konyhájából

Fougasse Glaser konyhájából
Fougasse Glaser konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fougasse egy rácsozatos lepény Dél-Franciaországból. Készíthetjük simán, vagy gyúrhatunk a tésztához tetszés szerint szeletekre vágott aszalt paradicsomot, morzsolt Roquefortot, 4-be vágott magnélküli fekete olajbogyót.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval egy keverőtálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk. Az élesztőt krémesre keverjük kb. 4 ek vízzel. Az élesztős masszát a maradék vízzel és az olajjal a mélyedésbe öntjük, és lágy tésztává dagasztjuk. Lisztezett felületen kb. 8-10 percig gyúrjuk, míg a tészta egyenletes és rugalmas lesz.
  2. A tésztát egy kiolajozott tálba tesszük, lefedjük egy enyhén megolajozott fóliával, és meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni, míg a tészta duplájára nem nő.
  3. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett munkalapra, és dögönyözzük át, majd osszuk 2 egyforma részre.
  4. Az egyik cipót nyújtsuk kb. 28x15 cm-es téglalappá. Éles késsel négyszer átlósan vágjuk be majdnem a széléig. Húzogassuk szét a tésztát, hogy egy létrára hasonlítson.
  5. A másik cipót formázzuk egy kb. 25 cm hosszú ovális lepénnyé. Éles késsel vágjunk bele oldalanként 3-3 átlós hasítékot, és húzzuk szét, hogy szétnyíljanak.
  6. Helyezzük a két kenyeret egy sütőpapírral bélelt tepsibe, fedjük le enyhén megolajozott fóliával, és meleg helyen hagyjuk kb. 30-45 percig kelni.
  7. A két lepényt kenjük meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg a fűszerekkel. Toljuk be a 220 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig, míg megpirulnak.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 632
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

francia levélkenyér, zöldfűszeres fougasse, zöldfűszeres francia levélkenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

289
finomliszt 450 g
1 kk
friss élesztő 20 g
víz 280 ml
olívaolaj 1 ek
kakukkfű 1 kk
rozmaring 1 tk