Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti kenyér

Húsvéti kenyér
Húsvéti kenyér
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeleg húsvét. A húsvéti kenyér (Osterbrot) nagyon hasonlít a karácsonyi stollenhez, de míg a stollent egy pár hétig kell hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek, a húsvéti kenyér azonnal fogyasztható. Eredetileg kerek cipót formának belőle, majd a közepét keresztformába bevágják.

hozzávalók / 6 adag

A kalácshoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A mazsolát forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, majd a kandírozott citromhéjjal, mandulával és rummal összevegyítjük és 30 percig állni hagyjuk.

  2. Az élesztőt elmorzsoljuk, a tejjel, és 3 ek liszttel jól összekeverjük. Meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

  3. A vajat felolvasztjuk és a tojással, cukorral, sóval, kovásszal és liszttel jól összedolgozzuk. (Legalább 5 percig gyúrjuk). A tésztát meleg helyen letakarva 40 percig kelesztjük.

  4. Hozzáadjuk a rumos gyümölcsöket és jól összedolgozzuk.

  5. A tésztából ovális cipót formálunk. Ráhelyezzük a sütőapírral ellátott tepsire és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.

  6. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük. Ha erősen barnulni kezd a sütés közben, letakarjuk pergamen papírral.

  7. A még forró kalácsot megkenjük a felolvasztott vajjal és megszórjuk a porcukorral.

 






  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 602
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Osterbrot

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

876
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
tej 250 ml
mandula 10 dkg
kandírozott citromhéj 15 dkg
mazsola 25 dkg
vaj 10 dkg
rum 20 ml
cukor 50 g
tojás 1 db
1 csipet
vaj 5 dkg
porcukor 1 ek