r
Nosalty Logó

Fougasse - a francia levél kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Fougasse - a francia levél kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 355 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2118 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 233 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 355 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3740.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    2744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 2118 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy fél tk cukorral, és kevés langyos vízzel.
  2. A liszthez keverjük a sót, a felfuttatott élesztőt, a többi vizet, majd a 2 ek olajat, és kézzel vagy géppel lágy, fényes, rugalmas tésztát dagasztunk.
  3. Kb. 1 órát pihentetjük, amígduplájára kel.
  4. Utána kétrészre osztjuk. Mindegyik tésztából1 cmvastagságú, ovális vagy háromszög alakú darabot nyújtunk, majd a tésztát bevagdaljuk - a képen látható mintában-, hogy egy levélre hasonlítson.
  5. Óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, eligazítjuk-kihúzgáljuk a levélmintát, és bőven megkenjük a kissé sózott,olívaolaj és kakukkfű keverékkel.
  6. Előmelegített (220 fok) párásítottsütőben sütjük 15-25 percig, majd sütőrácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 6191
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Ajánló

Nagyon mutatós és egyszerűen, gyorsan elkészíthető kenyér. Party vagy családi összejövetelre különösen ajánlom! 2 nagy levelet kapunk ebből a tésztából - de lehet 4 kisebbet is formázni.

Receptkategóriák

Kellemesen meglepett; a recept az én fehér kenyér receptemmel teljesen megegyezik; kivéve persze a formázást, és az olajos-zöldfűszeres kenegetést a tetejére. Ahogy olvasgattam, ez egy igen népszerű kenyér a franciáknál; olyasmi, mint az olaszoknál a focaccia. Megörültem, mikor megláttam ezt a tetszetős formát, mert szeretem a szép vonalakat. Nem is vártam, rögtön bedagasztottam a tésztát ma reggel! A kakukkfüves-olajos keverék finom ízt adott a ropogós külsőnek. A kenyérbél könnyű és rugalmas... Be kell valljam, hogy fényképezés után azonnal eltűntettem egy fél levelet... Többször fogom sütni!

Hozzászólások (5)

Ági78

Szia Torma! Amint megláttam a képet, tudtam, hogy ez csak Te lehetsz! :) Nagyon jól néz ki! El is hiszem, hogy gyorsan elfogyott, biztos nagyon finom. Ki fogom próbálni, mert ez a kakukkfüves dolog nagyon tetszik. Puszi: Ági

Torma

Köszi Ági :) lesem a recepteket, most még jobban....feltettél már egy "Bözsi-baba" képet? T:)

Ági78

:) De aranyos vagy! Igen tettem, de még nem aktiválták a receptet, de már t?kön ülök, mert nagyon kíváncsi vagyok (leszek) a véleményedre! Puszi: Ági :)

Torma

Éjjel 1 óra, a teniszt néztem, aztán meg leragadtam (megint) itt... Ne viccelj már Agi!Minden recepted tökéletes! A Bözsi-baba egy bomba lesz!!! bombababa ;) Nagyon varom, de ne árulj el róla semmit, hadd legyen meglepi! nálatok is lassan este van, úgyhogy joccakát mindannyiunknak! T :)

Ági78

:D Hát remélem tényleg meglepi lesz. ...és köszönöm a kedves szavakat, millió puszi érte! :) azért a tökéletest?l messze vagyok, de rém lelkesen igyekszem. :D Az elején nem is reméltem, hogy ilyen kedves barátokra találok... :) Klassz itt lenni nagyon! Most meg már nappal van, szóval szép napot mindannyiunknak! :) Puszi: Ági

Torma

:)

pussycat

Szia Torma! Te egy muveszlelek vagy, ez tenyleg erdekes, szep forma! Gratula:) udv. Csuka

Torma

Hát, kirakatrendez? volt az els? szakmám; a Corvin ÀRuházban kezdtem a pályafutásom T:)

pussycat

Akkor mar ertem is! Az en szakmam meg noi fodrasz, de azt nemigen tudom hasznositani a sutes-fozes tudomanyaban. Csuka:)

Torma

Dehogynem tudod hasznosítani! Göndöríteni-tekerni a kalácsot ( kulonosen a kürt?set!) a vagdosásról nem is beszélve....ollóbajnok lehetsz a salátákkal, zöldf?szerekkel! Jol van, már kókadok, mennem kell aludni a tenisz utan leragadtam itt...biztos dumalunk hamarosan, szia! Torma :)

Évi néni

Kedves Torma! Nagyon egyre jár az agyunk, pont ezt gondoltam elkészíteni. Gyönyör? szép lett. Gratulálok. Üdv: Évi néni

Torma

Hiába, tudnak ezek a franciák! Szuper egyszer?, de nagyon mutatós es nagyon finom is! Remélem a "Józsid" kezd er?södni? T:)

Évi néni

Szia Torma! Most fogok vele el?ször sütni. Bevallom, nem voltam benne biztos, pedig jól nézett ki, és beletettem 5 g friss éleszt?t. Most akkora a megkelt kenyér, mist még soha. Józsit most betettem h?t?be és legközelebb semmilyen segédeszközt nem használok. Ha megsütöttem, felteszem. Szép napot! Üdv: Évi néni

Torma

Szia! De jo! Miért teszed a h?t?be? Ha használod hetente egyszer-kétszer, akkor tarthatod a konyhapulton. A vadeleszto a 20 fok körüli h?mérsékletet szereti a legjobban...csak akkor kell h?t?be tenni, ha kéthetente, vagy ritkábban használjuk. A z olvasmányaim szerint az els? kelesztes 2-3 óra, de lehet több is...a második kb 2 óra...az en Janim az csak megszállottan gyors... ;) most vettem ki a hutobol ( itt tul meleg van, meg nekem kett? kovaszom van) melegitem, megetetem es holnap fogok sütni vele. Köszi a jo hírt, izgalmas! Azt tudod, hogy pizzatol kezdve kalácsig, mindent sütnek vadelesztos kovasszal! Milyen az angolod? Küldjek angol weboldal linket? breadtopia.com az egyik jo, videókkal...irjal, hogy haladsz- ha van kedved, engem érdekel :) Kellemes hétvégét, Torma :)

Évi néni

Szia! Köszönöm, de már felfigyeltem, mikor el?ször írtál err?l az oldalról. Letöltöttem a kovász készítés, kezelés, szárítás rejtelmeit és jó néhány receptet. Lefotóztam és holnap felteszem a kenyeret. Nagyon guszta lett és olyan illatos. Most vettem kim a süt?b?l, ezért még nem vágtam fel, mert szaladok munkahelyre. Mindenr?l beszámolok. Köszönöm a tanácsokat. Akkor Józsit kiteszem az el?szobába, ott nincs meleg. Üdv: Évi néni

Torma

Izgiiiiiiiiii! Varom a képet, ha felteszed a NS-ra! T:)

Fahéj

Hogy ez milyen szép!!! Kedves Torma, te is nagyon ügyes vagy! Ez a kakukkfüves olajozás nagyon megmozgatta a képzeletemet. Azaz: ezt ki kell próbálnom. :) Szép estét! Fahéj

Torma

Köszönöm Fahéj :) biztosan használtad már a kakukkfuvet; apró level?, parfümös/ kellemesen aromás...ebben a receptben az olajban különösen kijön az íze...további jo sütés- f?zést! Torma :)

Csiki Piroska

Nagyon-nagyon ötletes, ezt ki kell próbálni. Köszi. Piroska

Torma

:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek