Háromsajtos sült polenta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
50g kukoricadara181 kcal
-
200g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g gorgonzola88 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
133g konzerv paradicsom21 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g vaj17 kcal
Összesen
565
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g kukoricadara1086 kcal
-
1200g víz0 kcal
-
7g só0 kcal
-
150g gorgonzola530 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
3395
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
10.6g kukoricadara38 kcal
-
42.2g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
5.3g gorgonzola19 kcal
-
8.8g mascarpone36 kcal
-
3.5g parmezán sajt14 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
28.1g konzerv paradicsom5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
121
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1958 g
-
Cink 68 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 1036 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 337.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3660 micro
-
Lut-zea 791 micro
Összesen
565
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.9 g
Zsír
-
Összesen 209.7 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11747.8 g
-
Cink 408 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 2309 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 553 mg
-
Foszfor 2145 mg
-
Nátrium 6216 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2023 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 512 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 189 micro
-
β-karotin 2499 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 21960 micro
-
Lut-zea 4746 micro
Összesen
3395
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 413.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 772 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
-
300 g kukoricadara
-
1.2 l víz
-
1 tk só
-
150 g gorgonzola
-
250 g mascarpone
-
100 g parmezán sajt
-
2 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek vaj
Elkészítés
- Elkészítjük a polentát: egy lábasban felforraljuk a vizet, beletesszük a sót, és a lángot mérsékelve állandó keverés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát. Kevergetve kb. 20-35 perc alatt sűrűre főzzük.
- Kivajazunk egy hőálló tálat, és belesimítjuk a polentát.
- Amíg hűl a kukoricakása, elkészítjük a paradicsomszószt: az olívaolajon megfuttatjuk a finomra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, kakukkfűvel és rozmaringgal (ízlés szerint fűszerezzük: télen szárított fűszerekkel, egyébként frisset használva). Sózzuk-borsozzuk. Időnként megkeverve sűrűre főzzük a szószt.
- A kihűlt polentát vágódeszkára borítjuk és vízszintesen kettévágjuk.
- A hőálló tál aljára öntjük a paradicsomszósz felét, rátesszük az egyik polentaszeletet.
- Erre jön a háromféle sajt: a gorgonzolát kisebb darabokban rátépkedjük, a mascarponét teáskanállal adagolva egyenletesen elosztjuk a tetején, végül a parmezán felét ráreszeljük.
- Beborítjuk a másik polentaszelettel, nyakon öntjük a maradék paradicsomszósszal, ráhintjük a megmaradt, 50 g durvára reszelt parmezánt.
- 180 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
- Tálalás előtt 10 percig hagyjuk hűlni.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 653
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 60723
- Feltöltés dátuma: 2009. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Egyszerű, gyors és finom. Nyáron friss levélsalátákkal kínáljuk. A recept az Egy falat Olaszország c. könyvből származik, eredetileg négysajtos polentáról van szó, viszont az ott feltüntetett negyedik fajta sajtot (taleggio) nem sikerült beszerezni...