r
Nosalty Logó

Háromsajtos sült polenta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Háromsajtos sült polenta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 565 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3395 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1958 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 565 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11747.8 g
  • Cink
    408 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2309 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    6216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2023 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    2499 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    4746 micro
Összesen 3395 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a polentát: egy lábasban felforraljuk a vizet, beletesszük a sót, és a lángot mérsékelve állandó keverés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát. Kevergetve kb. 20-35 perc alatt sűrűre főzzük.
  2. Kivajazunk egy hőálló tálat, és belesimítjuk a polentát.
  3. Amíg hűl a kukoricakása, elkészítjük a paradicsomszószt: az olívaolajon megfuttatjuk a finomra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, kakukkfűvel és rozmaringgal (ízlés szerint fűszerezzük: télen szárított fűszerekkel, egyébként frisset használva). Sózzuk-borsozzuk. Időnként megkeverve sűrűre főzzük a szószt.
  4. A kihűlt polentát vágódeszkára borítjuk és vízszintesen kettévágjuk.
  5. A hőálló tál aljára öntjük a paradicsomszósz felét, rátesszük az egyik polentaszeletet.
  6. Erre jön a háromféle sajt: a gorgonzolát kisebb darabokban rátépkedjük, a mascarponét teáskanállal adagolva egyenletesen elosztjuk a tetején, végül a parmezán felét ráreszeljük.
  7. Beborítjuk a másik polentaszelettel, nyakon öntjük a maradék paradicsomszósszal, ráhintjük a megmaradt, 50 g durvára reszelt parmezánt.
  8. 180 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  9. Tálalás előtt 10 percig hagyjuk hűlni.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 59331
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű, gyors és finom. Nyáron friss levélsalátákkal kínáljuk. A recept az Egy falat Olaszország c. könyvből származik, eredetileg négysajtos polentáról van szó, viszont az ott feltüntetett negyedik fajta sajtot (taleggio) nem sikerült beszerezni...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Elkeszitettem, nagyon finom! Csak ajanlani tudom. :)

szrregi

Nagyon izgalmasnak t?nik, kipróbálom!

modosa

Én a kukoricadarát mindig fele tej, fele vízben f?zöm meg, és amikor kész, adok hozzá 5 dkg vajat, ett?l isteni sejmes lesz. Just sayin' :)

Petra

kipróbáljuk! :-)

kicsivik

Az én verzióm, amire esküszöm, a következ?: a polentából (vagy ahogy mi hívjuk: a kukoricakásából) zsiradékon dinsztelt hagymába mártogatott ev?kanállal kisebb darabokat szaggatok és egy kivajazott jénaiba lerakom 2 sorban. B?ven megpöttyözöm juhtúróval (de a sima túró is megteszi ám) és cs?ben sütöm tovább, amíg oda nem kap egy kicsit a teteje. Télen melegen, meleg tejjel, nyáron hidegen hideg tejjel, vagy melegen hideg tejjel vagy hidegen meleg tejjel, vagy egyszer?en csak tej nélkül... imádom

Böbe baba

Kedves Petra! Izgalmasnak t?nt ez a recept, így tegnap elkészítettem ebédre. Eredetileg akkora adagot csináltam, hogy mára is maradjon. Nos, a húsételeket nem igazán kedvel? gyermekeink körében akkora sikert alkotott a kreáció, hogy egy morzsa sem maradt a tál alján:). Viszont ennek köszönhet?, hogy ma kipróbáltuk Krisztina f?szeres-krémes csirkéjét, ami szintén fantasztikus, így dupla köszönet jár Neked ezért a receptért:)! Nagyon szép napot kívánok! Böbe baba

tibma

Nagyon tetszik a recept, ki is próbálnám, de kérek egy kis segítséget! Arra gondoltam, hogy a polentát gáztepsiben sütöm és amikor félbevágom akkor átteszem egy kisebb tepsibe. Szerintetek egy így jó lesz vagy a gáztepsi miatt nagyon vékony lesz?! Az sem baj,m ert akkor dupla adagot csinálok. Köszönöm!

Törölt felhasználó

Most csináltam életemben el?ször polentát....csak úgy, magában is nagyon finom.....de a sajttal megsütve mennyei volt!!! Bevallom, a polentához raktam még vajat, így sokkal krémesebb lett, de hát a háziasszony mindig varriál-:)))Köszönöm a receptedet, szerintem sokszor fogom még csinálni!!!

Törölt felhasználó

A Mascarponét nem lehet valami mással helyettesíteni? Nem szeretem az ízét. Mondjuk vajkrémmel?

Petra

Persze, azzal is meg lehet próbálni, bár nem lesz olyan krémes. Talán egy kis krémsajtot is keverhetnél a vajkrémhez.

Andrea

A gorgonzola sajtot lehet mással helyettesíteni?

Majam

Kedves Petra! Hová kerül az 1 ek vaj?

MolnarE

Imadom a polentat! Hetvegen megcsinalom, koszonom a receptet!

E.D.

Finom es meg bisztosan fogom maskor is keszitteni. Talan a sajtokat felcserellem majd de csak ajanlani tudom !! Koszonom a megosztast es az osszes hozzaszollast is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk