Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos polentagaluskák

Paradicsomos polentagaluskák
Paradicsomos polentagaluskák
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán jut eszembe kukoricadarából ételt készíteni, pedig gyerekkoromban sokszor ettük cukorral, tejjel. Ezt a receptet rég találtam egy magazinban, de már fejből főzöm, és mindig variálom. Szerintem egyszerű, könnyű étel, mondjuk egy nehéz ételekkel teli hétvége után tökéletes, böjt idejében pedig változatossá teheti étrendünket.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tovább variálhatjuk: kiolajozott tepsibe letesszük a polentagaluskákat, nyakon öntjük a mártással, és sajttal megszórva 20-25 percig sütjük 180 fokon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricadarát a forrásban lévő, sózott vízbe öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. Lefedjük, és állni hagyjuk fél órát.
  2. Közben 2 ek olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  3. Ráöntjük a paradicsomot, és a fakanál segítségével kissé összedaraboljuk. Aki nem szereti a nagyobb paradicsomdarabokat, előtte késsel vágja össze.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket, sót, ha kell cukrot, és lassan főzzük.
  5. A kis darabokra vágott sárgarépát is beledobjuk, és együtt főzzük a mártással. Ha roppanósan szeretjük, elég neki 10-15 perc.
  6. A polentából evőkanál segítségével nagy galuskákat gyártunk, mehet egyből a tányérra, és mellétesszük a mártást. A polenta felszívja a mártás levét, és isteni íze lesz tőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 292
elküldve: 3
receptkönyvben: 108
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kukoricadarás galuskák paradicsommártással, polenta paradicsomos szósszal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sztike
sztike Sun, 2015-06-07 17:00

Kedves Zsuzsa! A napokban találtam rá erre a receptedre és azonnal megfogott, így ma el is készült, friss paradicsommal és dupla adaggal azonnal. :) Grillezett zöld spárga mellé köretnek készítettem, de igazság szerint én nem is bírtam kivárni a spárgát, hanem megettem előre a köret adagomat. :D Nagyon-nagyon finom, biztos, hogy kerül még az asztalunkra máskor is! :)

bija
blange / bija Fri, 2011-08-19 14:10

No, dupla adagot csináltam, meg is sütöttem, egy nap sem kellett, hogy elfogyjon. Príma recept.:)

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-08-22 10:30

Bija, annyira örülök, hogy ízlett! :-) Köszi, hogy ezt a receptet is kipróbáltad! Szép napot, Zsuzsa

bija
blange / bija Sun, 2011-08-14 22:40

Szia! Érdeklődnék, hogy ha sima paradicsomot hámozok meg és keverek a hagymához, az nem jó úgy? Csak mert tele vagyunk itthon vele.:)

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-08-15 11:08

Kedves Bija, hát már hogyne volna jó! Sőt! Én ezt a receptet télen készítettem el, akkor került ki ide, és akkor nem volt jó paradicsom, csak konzerv. Nosza rajta, jó főzőcskét! :-) Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-02-07 10:44

:-) Nyami bizony! Könnyű és nagyon finom, kedves Tenger, próbáld ki! Üdv, Zsuzsa

415
kukoricadara 150 g
víz 5 dl
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
konzerv paradicsom 400 g
sárgarépa 10 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek