r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres polenta sült zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Zöldfűszeres polenta sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    1626 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1450 micro
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    3252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2900 micro
Összesen 578 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    757 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rukkolát és a snidlinget olyan kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A paradicsomot felkockázzuk, a vöröshagymát félbevágva felkarikázzuk.
  3. Egy lábosba beöntjük a tejet, 1 dl vizet és a leveskockát (vagy ehelyett, ha van, maradék húslevest vagy alaplevet).
  4. A kukoricadarát beleöntjük, közepes lángon (vagy kisebben) folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A végén beleszórjuk a felvágott zöldfűszereket, jól összekeverjük.
  5. Egy lapos tűzálló tál alját megvizezzük, ebbe belesimítjuk az elkészült polentát.
  6. Egy serpenyőben kevés olíván először megfonnyasztjuk a vöröshagymát, kivesszük, félretesszük.
  7. A serpenyőbe újabb 1-2 kanál olajat öntünk, megpirítjuk a paradicsomkockákat. A végén hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát.
  8. Ezeket a sült zöldségeket rákanalazzuk a polentára, az előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 142
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres polenta sült zöldségekkel
Pogácsa 382 recept

Újabban rákaptam a kukoricadarára, most éppen ezzel a kis sült hagyma-paradicsom kombóval dobtam föl.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek