Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsafilé fokhagymás raguval

Harcsafilé fokhagymás raguval
Harcsafilé fokhagymás raguval
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdekesség: Magyar sültharcsa-rekord 
A negyven kilós halból több, mint százan laktak jól 2005-ben Tiszalökön a halsütő fesztiválon.
Az óriás tiszalöki harcsa jelenleg Magyarország legnagyobb egyben megsütött édesvízi hala.
„Direkt a harcsának készült egy tepsi. A mérete egy méter nyolcvan centiméter, a harcsa pedig egy méter hetven centi volt.”
A tepsi egyébként tizenöt és fél kilót nyomott, a megtisztított, fűszerezett hal súlya pedig majdnem elérte a 35 kilogrammot. Az óriás halat a helyi kenyérgyárban sütötték meg.




 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tiszalökön és környékén a folyami harcsát a "régi háziasszonyok" hasonló recept szerint is készítették.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártva forró olajban kisütjük.
  2. Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, a kis kockákra vágott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. Majd ezzel a raguval leöntjük a sült halat.
  3. Vajas-petrezselymes burgonyával tálaljuk.

     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 127
elküldve: 1
receptkönyvben: 278
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás harcsa

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szityike
Szityike / Szityike Sat, 2015-02-07 09:31

Kedves Mártika é Feri!

Nagyon szuper a sztori, tényleg igazi érdekesség. :)
Meg is jött a kedvem, hogy elkészítsem a receptet, biztosan nagyon finom lesz!
Köszi a receptet és a sztorit is! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-20 14:49

Isteni lett a vasárnapi ebéd!!!! Köszönjük a receptet!!!!!

270
hal 50 dkg
napraforgó olaj 1 dl
paradicsom 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint