Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos harcsafilé

Tárkonyos harcsafilé
Tárkonyos harcsafilé
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha karácsony akkor Anyuéknál mindig rántott ponty van, ezt próbáltam egy könnyű, és ünnepélyes halétellel helyettesíteni. Különben a pangasius, vagy másnéven a cápaharcsa nagyon gyorsan megsül, vigyázni is kell, mert forgatásnál és kiemelésnél könnyen szétesik. Én egy nagyobb lapátot - na nem szeneset - használtam. Itt kimondottan fagyasztott harcsát használtam, nem kell felengedni, csak egy kis meleg vízzel elválasztani egymástól. A férjem szakács barátja éppen vendégségbe jött, nagyon ízlett Neki is. A szőlővel pedig egy kis nyarat tudunk varázsolni az ebédlőasztalnál, még karácsonykor is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonypürével tálaltam, amibe kevertem egy kis karikákra vágott póréhagymát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsafilét beáztatjuk tejbe, 10 percet pihentetjük.
  2. Kivéve lecsurgatjuk mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk.
  3. 0,5 dl olívaolajban rászórva a zúzott fokhagymával lepirítjuk mindkét oldalát.
  4. A halat kivesszük, a maradék olajba 6 ek lisztet szórunk és lepirítjuk.
  5. A szőlőszemeket félbevágjuk és beleforgatjuk a lisztes masszába, majd beleöntjük a pezsgőt és felengedjük a tejszínnel. Végül sózzuk és morzsolt tárkonnyal ízesítjük. Egyet rottyan és kész az öntet.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 955
elküldve: 5
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tárkonyos harcsafilé, pangasiusfilé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

668
pangasius 1 kg
finomliszt 6 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
főzőtejszín 3 dl
szőlő 20 dkg
pezsgő 1.5 dl
tárkony 0 ízlés szerint
tej 2 dl
fokhagyma 4 gerezd