adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
6 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl olívaolaj
-
3 dl főzőtejszín
-
1.5 dl pezsgő
-
tárkony ízlés szerint
-
2 dl tej
-
4 gerezd fokhagyma
668
Kalória
44.8g
Fehérje
33g
Szénhidrát
35.4g
Zsír
333.5g
Víz
163.8g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
668
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2672
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1222.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 33 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 333.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
668
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.2 g
Zsír
-
Összesen 141.6 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4890.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 694 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 2507 mg
-
Nátrium 1279 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 132 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 1333.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 736 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
2672
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
135
kcal
Elkészítés
- A harcsafilét beáztatjuk tejbe, 10 percet pihentetjük.
- Kivéve lecsurgatjuk mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd a lisztben megforgatjuk.
- 0,5 dl olívaolajban rászórva a zúzott fokhagymával lepirítjuk mindkét oldalát.
- A halat kivesszük, a maradék olajba 6 ek lisztet szórunk és lepirítjuk.
- A szőlőszemeket félbevágjuk és beleforgatjuk a lisztes masszába, majd beleöntjük a pezsgőt és felengedjük a tejszínnel. Végül sózzuk és morzsolt tárkonnyal ízesítjük. Egyet rottyan és kész az öntet.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 10 p
Ha karácsony akkor Anyuéknál mindig rántott ponty van, ezt próbáltam egy könnyű, és ünnepélyes halétellel helyettesíteni. Különben a pangasius, vagy másnéven a cápaharcsa nagyon gyorsan megsül, vigyázni is kell, mert forgatásnál és kiemelésnél könnyen szétesik. Én egy nagyobb lapátot - na nem szeneset - használtam. Itt kimondottan fagyasztott harcsát használtam, nem kell felengedni, csak egy kis meleg vízzel elválasztani egymástól. A férjem szakács barátja éppen vendégségbe jött, nagyon ízlett Neki is. A szőlővel pedig egy kis nyarat tudunk varázsolni az ebédlőasztalnál, még karácsonykor is.