Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpligombóc leves gizusmamától

Krumpligombóc leves gizusmamától
Krumpligombóc leves gizusmamától
35 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olcsó, és könnyű készítésű leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat feltesszük héjában főni, utána megtisztítjuk, összetörjük, és egy kevés zsiradékkal keverve hűlni hagyjuk.
  2. A hagymát aprítás után feltesszük a zsiradékba, sózzuk picit, és pároljuk.
  3. Ha kész, rátesszük a pirospaprikát, a lecsót, és összekeverés után felengedjük 1,5-2 l vízzel, és a levesízesítőt belerakjuk.
  4. Belerakjuk a zöldeket, az erős paprikákat, és lefedve főzzük.
  5. Amikor kihűlt a krumpli, hozzáadjuk a tojást-lisztet, és kidolgozzuk.
  6. A diónál kisebb gombócokat formálunk, s beletesszük a forrásban lévő alaplébe.
  7. Amikor feljön a tetejére, azután még 10 perc főzés, utána elzárjuk, és lehet tálalni.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 863
elküldve: 3
receptkönyvben: 109
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

gizusmama

Mióta szakács: 2012.02.19.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombócos leves, csípős krumpligombóc leves, krumpligombócos leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rhode
Rhode / Rhode Sun, 2013-05-12 15:53

Jó ötlet, épp azon gondolkodtam, hogy milyen levest főzzek. Ezt holnap elkészítem.

229
burgonya 5 db
vöröshagyma 1 nagy db
tojás 1 db
finomliszt 6 ek
ételízesítő 2 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
zellerlevél 1 db
hegyes erős paprika 1 közepes db
lecsó 50 g
fűszerpaprika 2 kk
sertészsír 1 ek