Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erőleves húsgombóccal és fánkocskákkal

Erőleves húsgombóccal és fánkocskákkal
Erőleves húsgombóccal és fánkocskákkal
145 perc / előkészület: 40 perc főzés: 90 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Iskolában tanult recept felturbózva.

hozzávalók / 10 adag

Leves

Levesbetét

Húsgombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

Élelmiszerek előkészítése

  1. A húst és a csontot megmossuk, a zöldségeket meghámozzuk, tojásokat kettéválasztjuk (egyet meghagyunk a húsgombócoknak).
  2. A csontot nagyobb szeletekre szeljük.
  3. A húst a zöldségekkel együtt ledaráljuk.

Leves

  1. A ledarált zöldséges-húsos pépbe belekeverjük a tojásfehérjét (7db), és kevés tárkonyt vagy bazsalikomot.
  2. Hideg vízben feltesszük főni a húst, és amikor kezd habzani, nem szedjük le a habját, hanem belekeverjük.
  3. 3 óra főzés után levesszük a tűzről, és leszűrjük.
  4. 30 percet hűlni hagyjuk, utána vastagabb szalvétával eltávolítjuk a zsír nagy részét a felszínéről.

Levesbetét

  1. A vizet és az olajat feltesszük főni.
  2. Amikor elkezd forrni, belekeverjük apránként a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Amikor kellőképpen elhűlt (kicsit langyos), egyenként belekeverünk a tojásokat, és simára keverjük.
  4. Fánkocskákat formálunk, és olajban kisütjük. (Ha nem akarjuk olajban sütni, akkor sütőben 200 fokon 13 percig sütjük)

Húsgombóc

  1. A leves szűrésénél fennmaradt húsba belekeverünk egy egész tojást, és fűszerezzük.
  2. 2-2,5 cm átmérőjű labdácskákat formálunk, és olajban kisütjük.
  3. Szalvétára szedjük ki.

Tálalás

  1. A fánkocskákat kicsi lapos tányéron külön tálaljuk, 4 darabot egy személyre.
  2. A levesből 1-2 dl egy személyre.
  3. A húsgombócot tálaláskor a levesbe helyezzük (2-3 db egy személyre).
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 211
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Moki

Mióta szakács: 2015.02.16.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

erőleves marhahúsból húsgombóccal, erőleves gazdagon, marhahúsleves bevert tojással és fánkkal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

478
marhahús 500 g
marhacsont 3 kg
sárgarépa 100 g
fehérrépa 100 g
zeller 100 g
vöröshagyma 100 g
bors 5 g
10 g
babérlevél 2 db
paradicsom 100 g
tojásfehérje 7 db
víz 4.5 l
tárkony 0 ízlés szerint
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
10 g
finomliszt 100 g
tojás 4 db
olívaolaj 3 dl
chili 1 késhegynyi
1 kávéskanál
tojás 1 db