r
Nosalty Logó

Erőleves húsgombóccal és fánkocskákkal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Erőleves húsgombóccal és fánkocskákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Élelmiszerek előkészítése

Leves

Levesbetét

Húsgombóc

Tálalás

Összesen 478 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Élelmiszerek előkészítése

Leves

Levesbetét

Húsgombóc

Tálalás

Összesen 4774 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Élelmiszerek előkészítése

Leves

Levesbetét

Húsgombóc

Tálalás

Összesen 49 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 478 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    393.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    247 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13911.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    10777 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    5795.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    3196 micro
  • β-karotin
    7839 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1613 micro
Összesen 4774 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

Élelmiszerek előkészítése

Leves

Levesbetét

Húsgombóc

Tálalás

Elkészítés

Élelmiszerek előkészítése

  1. A húst és a csontot megmossuk, a zöldségeket meghámozzuk, tojásokat kettéválasztjuk (egyet meghagyunk a húsgombócoknak).
  2. A csontot nagyobb szeletekre szeljük.
  3. A húst a zöldségekkel együtt ledaráljuk.

Leves

  1. A ledarált zöldséges-húsos pépbe belekeverjük a tojásfehérjét (7db), és kevés tárkonyt vagy bazsalikomot.
  2. Hideg vízben feltesszük főni a húst, és amikor kezd habzani, nem szedjük le a habját, hanem belekeverjük.
  3. 3 óra főzés után levesszük a tűzről, és leszűrjük.
  4. 30 percet hűlni hagyjuk, utána vastagabb szalvétával eltávolítjuk a zsír nagy részét a felszínéről.

Levesbetét

  1. A vizet és az olajat feltesszük főni.
  2. Amikor elkezd forrni, belekeverjük apránként a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Amikor kellőképpen elhűlt (kicsit langyos), egyenként belekeverünk a tojásokat, és simára keverjük.
  4. Fánkocskákat formálunk, és olajban kisütjük. (Ha nem akarjuk olajban sütni, akkor sütőben 200 fokon 13 percig sütjük)

Húsgombóc

  1. A leves szűrésénél fennmaradt húsba belekeverünk egy egész tojást, és fűszerezzük.
  2. 2-2,5 cm átmérőjű labdácskákat formálunk, és olajban kisütjük.
  3. Szalvétára szedjük ki.

Tálalás

  1. A fánkocskákat kicsi lapos tányéron külön tálaljuk, 4 darabot egy személyre.
  2. A levesből 1-2 dl egy személyre.
  3. A húsgombócot tálaláskor a levesbe helyezzük (2-3 db egy személyre).
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1506
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Iskolában tanult recept felturbózva.

Hozzávalók

Élelmiszerek előkészítése

Leves

Levesbetét

Húsgombóc

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek