r
Nosalty Logó

Tejfölös húsgombócleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tejfölös húsgombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz:

A leveshez:

Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz:

A leveshez:

Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz:

A leveshez:

Összesen 65 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1761 micro
  • β-karotin
    4484 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8084.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    5526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3164 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    10566 micro
  • β-karotin
    26902 micro
  • β-crypt
    481 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2768 micro
Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz:

A leveshez:

Elkészítés

A húsgombóchoz:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, zellert, hagymát, és paprikát apró kockákra vágjuk, a burgonyát feldaraboljuk.
  2. Az olajon a hagymát, sárgarépát, zellert és paprikát meg dinszteljük, felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, és felfőzzük.
  3. A húst összevegyítjük a rizzsel, a tojással, a reszelt hagymával és a kaporral. Sózzuk, borsozzuk, kis gombócokat formázunk, amelyeket a fövő levesbe tesszük, alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót.
  4. A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzákeverünk 1-2 merőkanálnyi forró levest, majd a leveshez öntjük, és további 10-12 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott kaporral és forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 408
  • Össznézettség: 114727
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most édesen készítettem a levest, de ízesíthetjük ízlés szerint citromlével vagy ecettel is.

Hozzávalók

A húsgombóchoz:

A leveshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek