Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös húsgombócleves

Tejfölös húsgombócleves
Tejfölös húsgombócleves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én most édesen készítettem a levest, de ízesíthetjük ízlés szerint citromlével vagy ecettel is.

hozzávalók / 6 adag

A húsgombóchoz:

A leveshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, zellert, hagymát, és paprikát apró kockákra vágjuk, a burgonyát feldaraboljuk.
  2. Az olajon a hagymát, sárgarépát, zellert és paprikát meg dinszteljük, felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, és felfőzzük.
  3. A húst összevegyítjük a rizzsel, a tojással, a reszelt hagymával és a kaporral. Sózzuk, borsozzuk, kis gombócokat formázunk, amelyeket a fövő levesbe tesszük, alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót.
  4. A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzákeverünk 1-2 merőkanálnyi forró levest, majd a leveshez öntjük, és további 10-12 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott kaporral és forrón tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 29 509
elküldve: 5
receptkönyvben: 182
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombócleves sertéshúsból, zöldséges húsgombócleves tejföllel, kapros-tejfölös gombócleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

339
darált sertéshús 400 g
rizs 50 g
kapor 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 nagy db
zeller 75 g
vöröshagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
burgonya 2 közepes db
zöldborsó 50 g
napraforgó olaj 2 ek
zöldség alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 150 g
tojássárgája 2 db
kapor 2 ek