Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns húsgombócleves

Pikáns húsgombócleves
Pikáns húsgombócleves
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kiadós, finom, laktató leves, ami csak akkor derül ki, mikor elfogyasztottuk.:-) Múltkor találtam az egyik szakácskönyvemben, mégpedig Halmos Mónika: 55 remek házi leves című könyvében. Valóban remek kis étel.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felforrósított olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. Levesszük a tűzről, kissé kihűtjük, majd összedolgozzuk a hússal, tojással, búzadarával és a zsemlemorzsával.
  2. Ízesítjük sóval, borssal, és diónyi gombócokat formálunk belőle.
  3. A vizet eközben felforraljuk a leveskockával, beletesszük a gombócokat, és kis lángon kb. 15 percig főzzük.
  4. A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, pár kanál lével felhígítjuk, és hozzáöntjük a leveshez. Felforraljuk, hozzáadjuk a tárkonyt, majd ízlés szerint pár kanálnyi friss citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 12 337
elküldve: 5
receptkönyvben: 370
elkészítve: 22/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos húsgombócleves, fűszeres húsgombócleves, húsgombócleves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-02-09 22:02

Fincsi recept Vicikó! Az ilyenekhez igazán jók a a friss házi kenyerek :) kellemes hétvégét, üdv, Torma :)

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2013-02-11 14:49

Bizony, milyen jó tud lenne egy fincsi kenyérrel! :-)

Szép hetet Neked, kedves Torma!

Az édes kovászt nem felejtettem el, csak az idő...!

:-) Vici

Incy
Incy Sat, 2013-02-09 18:14

Óóóó ezt én is kipróbálom, nagyon jól néz ki :)

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-02-09 16:34

Ez valóban jól hangzik. Összetevők alapján biztos finom is. Megőrzésre eltéve. Szeretem az ilyen tipusú leveseket. Viszont csak csendben súgom:).. a tárkonyt kihagytad, hogy a lébe kell tenni. Vagy a leveskockákkal együtt vagy a behabarás elött. A kezdők miatt érdemes pontosítani. Szép hétvégét, Gabi

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-02-09 17:54

Kedves Gabi!

Köszi, hogy szóltál, tényleg kimaradt! De már bele is írtam! :-)

Neked is szép hétvégét kívánok!

Üdv:-) Vici

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-02-18 12:27

Szia Vic:)
Nem csalódtam:) A megtartás megerősítve!:D Nagyon finom volt, köszi a receptet. Nagyon szép hetet:) G

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2013-02-19 19:24

Jaj, de jó!!! Három jó hír is egyszerre! Nem okoztam csalódást, meg is tartottál, és még ízlett is! :-))))
Én is köszi! :-)
Örülök, hogy jól sikerült, és köszi, hogy megírtad.

Szép hetet Neked is! Vici

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sat, 2013-02-09 15:52

Ez tetszik. Köszi.
Végre valami "más", nem a megszokott leves. (Legalábbis számomra más. Bár, szeretem a csirkehúslevest is, éppen az rotyog.)
Szép hétvégét!

315
darált marhahús 25 dkg
darált sertéshús 25 dkg
tojás 3 db
búzadara 6 evőkanál
zsemlemorzsa 4 ek
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 300 ml
tárkony 1 csokor
citromlé 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 4 db
víz 2.5 l