r
Nosalty Logó

Halsaláta paradicsommal, tojással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Halsaláta paradicsommal, tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2835 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    3877 micro
Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3178.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    11340 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    15509 micro
Összesen 1098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.
  2. A kenyérszeleteket falatnyi darabokra, vagy kis háromszögekre vágjuk. A halat kiszedjük a paradicsomos szaftból, és a kenyérdarabokat megforgatjuk a szaftban.
  3. A halat feldaraboljuk, és kevés olívaolajon a paradicsomos kenyérdarabkákkal együtt megpirítjuk.
  4. Ezután citromlével, sóval, borssal, finomra metélt petrezselyemzölddel és zúzott fokhagymával ízesítjük.
  5. A fejessaláta leveleit alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, majd egy salátástál aljára tépkedjük őket. Erre halmozzuk a megpirított halat és kenyeret.
  6. A paradicsomokat felkockázzuk, a póréhagymát karikákra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük.
  7. A puhára főtt zöldborsót leszűrjük, és a paradicsommal, póréhagymával együtt a salátához keverjük.
  8. Az egészet fél -egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután átforgatjuk, majd tálaláskor a tetejére tesszük a cikkekre vágott főtt tojásokat.
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15717
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Ajánló

Könnyű ebédként vagy vacsoraként ajánlom, például fogyózós napokra. :) Ha nincs kéznél paradicsomos halkonzervünk, akkor néhány szelet natúr halfiléből és a kenyérdarabkák sűrített paradicsomba való mártogatásával is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nem emlékszem pontosan, hogy honnan származik ez a recept. Talán egy főzős tévéműsorban láttam....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk