r
Nosalty Logó

Majonézes-joghurtos heringsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
java46
Majonézes-joghurtos heringsaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.7 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6536.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2921 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1915.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    126 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    1515 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 2745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A haldarabokat a hagymával együtt egy szűrőre borítjuk, egy edény fölött hagyjuk jól kicsöpögni.
  2. A tejfölt, a majonézt és a joghurtot egy nagy tálban elkeverjük.
  3. A hagymát tisztítjuk, aprítjuk (legjobb kockázni), és a tejfölös szószba keverjük.
  4. Az almákat mossuk, leszárítjuk, a magházat eltávolítjuk, és héjastól apró kockákra vágjuk, ugyancsak a szószba keverjük.
  5. A heringdarabokat a hagymából kiválogatjuk (ha elég szép friss a hagyma, néhány darabot felhasználhatunk a salátába a savanykás íze miatt), a hártyaszerű bőrt lehúzzuk róla, hosszában kettéhasítva a gerincet kihúzzuk a halakból, majd2 cm-es darabokra vágva, a szószhoz adjuk őket.
  6. Az egészet salátás kanál segítségével jól összekeverjük, ha nem elég édeskés, hozzáadhatjuk a cukrot.
  7. Lefödve, néhány órára hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Legjobb az egészet másnap az asztalra tenni.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11791
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Ajánló

Lehet egyszerűen kenyérrel fogyasztani, de a legjobban héjában főtt, forró burgonya és friss saláta illik hozzá. Ha matjesfilet-t használunk fel: miután a haldarabokat az olajból kiemeltük, ajánlatos egy fél napig hideg vízben áztatni, mert erősen sósak. A vízből kivéve, aztán lecsepegtetjük őket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Németországban elég általánosan kedvelt étel, sokféle ízzel variálható a szósz: kaporral, petrezselyemmel, céklával. A legjobban az ünnepi eltelések idején tesszük az asztalra. Valóságos felüdülés egy ilyen ebéd valamelyik napon, amikor már a sok ünnepi fogás igencsak megterhelőn nyomja a gyomrot. Akár szilveszterkor, éjfél tájban nagyon kellemesen hat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...