Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halragu mustáros szószban

Halragu mustáros szószban
Halragu mustáros szószban
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekszem alacsony kalóriatartalmú és zsírtartalmú ebédet főzni. Ez az étel a 8 dkg vadrizzsel, és persze előtte egy könnyű zöldséglevessel (tészta nélkül), kb. 650 kalória egy főre. Apropó vadrizs...eddig még nem ismertem. Miután kaptam egy csomaggal ajándékba, úgy gondoltam, jó párosítás lehet a hallal. A vadrizs kicsit hosszabb főzési időt igényel, mint a valódi rizs. Az ára állítólag nagyon borsos. A jövőben is próbálok még több 600-650 kalóriás ebédet készíteni, és beküldeni hátha jól jön másoknak is.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretnek készíthetünk hozzá petrezselymes burgonyát vagy párolt rizst, persze a kalóriaérték ez esetben változhat. Ha burgonyával készítjük, kb. 15 dkg-ot számolhatunk fejenként, akkor nincs sok eltérés.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát apróra vágjuk olívaolajon megdinszteljük.
  2. A tejfölt, a mustárt és a csirke alaplét összekeverjük, és a serpenyőbe öntjük.
  3. Beletesszük az aprított fokhagymát a fűszereket.
  4. Egyszer felforraljuk.
  5. A halfilét csíkokra vagy kockára vágjuk, majd a tejfölös mártáshoz adjuk.
  6. 10-12 perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, még utólag sózhatjuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 209
elküldve: 0
receptkönyvben: 184
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros tengeri halragu, halragu vadrizzsel, halragu mustárosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2012-02-09 22:40

Kedves Bogi, nagyon takarekos lesz a vad rizs, ha csak egy fel maroknyival keversz ossze a rendes rizzsel, en ugy szoktam csinalni, esztetikus, az ize benne van, es sokaig eleg a vad rizs is, mert tenyleg draga. Csak egy otlet...

varadizsike
vzsike / varadizsike Tue, 2012-02-07 11:20

Szia Bogi! Örülök a receptednek, fogyókúrázom, imádom a halat és gyűjtöm a jó ötleteket, hogy változatosan tudjak enni. Köszi, el fogom készíteni és ha még vannak ilyen receptjeid, azt nagyon várom. Szép napot!

Big Boss
Big Boss / Big Boss Tue, 2012-02-07 17:20

Kedves varadizsike!
Még várakozik néhány és folyamatosan szeretném megosztani veletek a recepteket abban a reményben hogy ezzel segítek másoknak is.A 2-2és fél liter folyadékra figyelni kell. Legjobb a szénsavmentes vagy sima csapvíz.Sok sikert.
Üdvözlettel:Bogi
Ne haragudj véletlenül a férjem oldaláról írtam:)

455
hal 70 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 dl
olívaolaj 1 ek
csirke alaplé 1 dl
dijoni mustár 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 1 csipet