r
Nosalty Logó

Tengeri halfilé tejszínes mártásban citromfűvel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tengeri halfilé tejszínes mártásban citromfűvel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1749 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 875 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    775 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2321 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2559 micro
Összesen 1749 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halakat kiolvasztás után bekenjük sóval, borssal, halfűszerrel, és meglocsoljuk szójaszósszal.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, picit meg is pirítjuk.
  3. Ha ezzel megvagyunk, rátesszük a halszeleteket, megszórjuk a frissen szedett, apróra vágott citromfűvel, meglocsoljuk egy facsarásnyi citromlével, és addig pároljuk fedő alatt, míg levet enged.
  4. Amint megpárolódott, kivesszük tányérra, és a hagymás "szaftba" beletöltjük a tejszínt. Ezzel sűrűre főzzük, ha kívánkozik bele, még egy kis citromlével ízesítjük, és visszatesszük bele a halakat.
  5. Amennyire tudjuk, átforgatjuk benne, de vigyázzunk, ne törjük össze.
  6. Megvárjuk, míg egyet-kettőt rottyan már fedő nélkül, végül megszórjuk petrezselyemmel.
  7. A tésztát mindezek előtt/ közben/ után megfőzzük.
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15914
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 11.

Ajánló

Biztosan rizzsel is kiváló, de a főtt tészta a tuti! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kis fűszereskertünkben nagyon elburjánzott a citromfű, és gondoltam, kipróbálom, mire jó még a limonádé és a zöld tea ízesítésén kívül. Az eredmény magáért beszél, nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek