r
Nosalty Logó

Halloweeni törött üveges vörösbársony muffin

Picipiros
Halloweeni törött üveges vörösbársony muffin
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Díszítés

937
Kalória
9.9g
Fehérje
111.6g
Szénhidrát
51.7g
Zsír
117.1g
Víz
183.7g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
76.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 937 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 5622 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 937 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    310.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4003.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    669.6 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    702.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1339 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 5622 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint és a cukrot egy tálba töltjük és elektromos habverővel 3 percig verjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojásokat, 1 percig verjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vaníliaaromát, az írót és az ételfestéket.
  2. Egy másik edényben elkeverjük a többbi száraz hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.
  3. Muffinos papírformákba töltjük, majd előmelegített sütőben 170 C-on 20 percig sütjük, rácson hűlni hagyjuk.

Töltelék

  1. Amikor kihűlt, közepükből kivágunk egy-egy ujjnyi vastag és mély darabot (itt fém kürtőcske formát használtam), majd pici ételfestékkel elkevert eper dzsemmel töltjük meg.

Díszítés

  1. A tejszínt felverjük, csillagvégű habzsákból halmokat nyomunk a muffinok tetejére. A kristálycukrot vékony rétegben alacsony fokozaton felolvasztjuk, majd mielőtt elkezdene barnulni, gyorsan egy szilikon lapra öntjük és egy gyors mozdulattal, spatulával elterítjük. Ha megszilárdult, óvatosan kis darabokat tördelünk le belőle és a muffin habjába szúrkáljuk, tetejét eperszörppel locsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

18 db muffin készül az adagból.

További receptek

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek