Nosalty Logó

Méteres kalács muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Méteres kalács muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 534 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 6372 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 335 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 534 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    282.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5528.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1622 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    1255 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.1 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 6372 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 335 Kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A krémhez

  1. A tésztával kezdünk, míg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük.

A tésztához

  1. A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 ek kakaót és még 1 ek meleg vizet keverünk.
  2. A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük, kb 20 perc. Tűpróba!
  4. A megsült, és kihűlt muffinokat kettévágjuk, és a krémmel úgy ragasztjuk össze, hogy a tészták színe ellentétes legyen. (Barna tetejűt a fehér tetőssel.)
  5. Hűtjük.

A tetejére

  1. Majd a vízgőz felett felolvasztott csokimázzal bevonjuk, száradni hagyjuk, és kész is! Vigyázat! Gyorsan elfogy!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10346
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

scarlett69 75 recept

Megkívántam a 80-as évek nagy slágerét, a méteres kalácsot! Csak... nincs 2 egyforma őzgerincformám, így esett a választásom a muffin sütőre. Nem hiszem, hogy a spanyol viaszt találtam fel, de talán segítség azoknak, akik szeretik, de nincs őzgerincformájuk. Előkészületeimet egy gyors számolás előzte meg, és jól számoltam: 12 muffinra elegendő lett a tészta és a krém is. A képet nehéz volt elkészíteni... mert minden egyes fázis után le akartak csapni rá... Nem kellett a csoki bevonat után hűtőznöm...

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm!!!! :D Éva-Anyóca

scarlett69

Szívesen. :)

scarlett69

:)

Atina

Nagyon ötletes vagy!! Megcsinálom én is, mert imádom a méteres sütit! Köszi a feltöltést!!

scarlett69

Aki a méteres kalácsot, és a méteres muffint szereti rossz ember nem lehet :) Az íze ugyanolyan, mint a méteres kalácsnak, csak a formája igazodott korunk divatjához! :) Kellemes sütögetést, további szép napot! Scarlett

Törölt felhasználó

Ötletes, ma elkészítettem, fincsi! Viszont elég sok krém kimaradt, így a következ? alkalommal nem félbe vágom a muffinokat, hanem négy szeletet vágok mindegyikb?l, és így ragasztgatom ?ket össze ismét muffinformára.

scarlett69

Nem rossz ötlet, bár nekem csak egy minimális mennyiség maradt. Üdv: Scarlett

Törölt felhasználó

Sziasztok! Érdekl?dnék, hogy mindenképp ki kell vajazni a formákat, vagy ha szokásos muffinpapírt teszek bele az úgy nem jó? Másik kérdésem az lenne hogy : A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan. Ezt hogy oldottad meg? Tettél egy kevés sárga masszát, aztán a tetejére barnát, vagy mellé? Esetleg kanállal elválasztottad? Vagy 6-ba sárga 6-ba barna és rá fordítva a krém amikor megmarad? De az egymás mellé kerül vagy a tetejére? Ezt nem teljesen értem. Válaszod el?re is köszönöm.

scarlett69

Szia! Nem érdemes muffin papírt pocsékolni a formákba, hiszen nem lesz rá szükség, de természetesen ha te abban szeretnéd sütni lehetséges az is. Igen, 6 forma aljába tettem fehér masszát, a másik 6 aljába a barnát, majd a fehér masszára barnát kanalaztam, illetve a barnára fehéret. Amikor kisültek kettévágtam a muffinokat (2 db-ba, nem lapjába), és töltöttem,arra ügyelve, h az ellentétes fél muffinnal ragasszam össze, utána szintén ketté vágtam (nem lapjába), értelem szer?en nem a krém mentén, hanem a tészta mentén. Nagy összességében egy muffin 4-be lesz vágva, el?ször 2-be krém nélkül, majd az összeragasztás után, megint 2-be. Remélem tudtam segíteni! Kellemes ünnepeket! Scarlett

Törölt felhasználó

Szia! Holnap nekilátok a sütinek. Kicsit félek hogy nem sikerül. Sokszor szoktam muffinokat készíteni, de nem ennyire nehezet. Csak csokidarabosat, csoki-meggyeset, túrós,nutellás, stb. majd a pudingosat szeretném kipróbálni meg a métereset is.

Törölt felhasználó

Elkészítettem. Nekem a tésztájának a masszájából is maradt. Meg a krémb?l is, így sütöttem még egy adagot. Nem lett rossz, eléggé sok id?t igényel, mint egy átlagos. Kicsit több krém elfért volna benne. Igaz csak félbe vágtam, mert négybe nem mertem, hogy nehogy szét essen, így is úgy bántam velük mint a hímes tojással. Köszönöm a segítséget! Kellemes ünnepeket!

scarlett69

Szia, köszi a visszajelzést. Örülök, h sikerült, remélem ízlett is? A tésztából nekem nem szokott maradni, ha a krémb?l marad egy kevés, én a tetejére szoktam nyomni habzsákból, apró "rózsákat". További kellemes ünnepet, jó pihenést!

Törölt felhasználó

Én nem ettem még bel?le, de több jelzés érkezett. Ami jó volt. Kipróbáltam 4 felé is vágni, nem volt vészes.

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek