r
Nosalty Logó

Brownie-muffin

Nosalty
Brownie-muffin
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

453
Kalória
5.7g
Fehérje
44.4g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
29g
Víz
17.5g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
25.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    354.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4409.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    532.5 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    348.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 5425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A tésztához egy edényben összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a kakaóport, a sütőport, a majonézt és a vizet. Ezt követően hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, egy csipet sót, és egy csomómentes masszát keverünk belőle.
  3. Egy muffinsütőformát kibélelünk papírkapszlikkal, majd egyenletesen elosztjuk bennük a masszát, lekocogtatjuk a formát, majd az előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.
  4. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, ez idő alatt elkészítjük a krémet.
  5. A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a tejszínnel, a porcukorral és a vaníliával.
  6. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomkodjuk tetszés szerint.
  7. Pirított török mogyoróval és csokis gabonagolyókkal megszórva díszítjük. Tálalás előtt hűtőben pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Íme egy nem hétköznapi brownie muffin, amit könnyed, vaníliás mascarponekrémmel koronázunk meg, majd pirított török mogyoróval és csokis gabonagolyókkal megszórva tálalunk. Különlegessége abban rejlik, hogy zsiradék és tojás felhasználása nélkül készül, helyette majonézt használtunk, ami a két hozzávalót egyszerre helyettesíti. Ne ijedjetek meg, nem lesz sem sós, sem pedig majonézízű. Pont olyan lesz, amilyennek lennie kell: édes, csokis, ragacsos és masszív. Aki szereti az ilyen tömör-gyönyör sütiket, az mindenképp próbálja ki ezt a receptet! Sőt, ha alkalomtól függően dekoráljuk, akkor igazán impozánst desszert válhat belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek